ANNONSØRINNHOLD

Denne siden er annonsørinnhold produsert av Tun Byrå eller av annonsøren selv. Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet. Har du tilbakemeldinger? Send en e-post til annonse@tunmedia.no.

Hva er sammenhengen mellom KSL og Nyt Norge?

Norsk mat er trygg mat og vi har svært god dyrehelse og friske planter. I tillegg har vi forbrukere som heier på norsk mat og ønsker Nyt Norge! Så hvor passer KSL i dette bildet?

Matmerk/Nyt Norge
Matmerk/Nyt Norge

Vi har et variert landbruk over hele landet og næringsmiddelindustrien er en av de største fastlandsindustriene i landet. Daglig leveres flotte råvarer inn til varemottakerne fra norske bønder som styrer og kvalitetssikrer drifta si gjennom KSL. KSL er selve systemet som sikrer trygge og gode råvarer fra bonden.

KSL sikrer kvalitet og trygghet for bonde, industri og forbruker og følger bonden KSL er drifta på gården i tråd med lover, forskrifter og krav. Og alt dette må på plass for å få Nyt Norge-merket på matvarene.

Så med andre ord: Uten KSL blir det ingen Nyt Norge! Her har vi samlet fem grunner hvorfor Nyt Norge er viktig:

1) Født og oppvokst i Norge

Med norsk opprinnelse menes at råvaren er produsert av dyr som er født/klekket, oppvokst, har stått i produksjon og er slaktet i Norge. God dyreomsorg gir friske dyr og friske dyr trenger ikke antibiotika. Norge har lavest antibiotikabruk i Europa.

2) Dyrket i Norge

Grønnsaker, frukt og bær er plantet, dyrket og høstet i Norge. Lyse sommerdager og kaldt klima gir oss fordeler både når det gjelder plantehelse, men også når det gjelder smak på frukt, bær og grønnsaker.

3) Foredlet og pakket i Norge

Matvarene skal være foredlet og pakket i Norge. Mat skal tilberedes og håndteres med god hygiene og renslighet. Norge har derfor et regelverk som sikrer at mattryggheten er i høysetet - hver dag gjennom hele året.

4) Strenge norske regler

Alle Nyt Norge-produkter kommer fra en gård der bonden kan dokumentere at gården har et kvalitetssystem. De fleste bønder i Norge bruker KSL og KSL sikrer trygg mat fra bonden, i tillegg til bl.a. gode arbeidsvilkår og sporbarhet.

5) Norske arbeidsplasser

Kjøper du mat med Nyt Norge-merket sikrer du et levende norsk landbruk og mer enn 100 000 arbeidsplasser over hele landet. Mange av disse er hjørnesteinsbedrifter og viktige for sysselsettingen i distriktene og lokalmiljøene.

Matmerk/Nyt Norge
Matmerk/Nyt Norge

Når du velger Nyt Norge i butikken får du så mye mer enn bare god mat. Du er med på å skape verdier av de ressursene vi har her i landet. Du er med på å bidra til FNs bærekraftsmål om å utrydde sult og å oppnå matsikkerhet. Du er med på å sikre norske arbeidsplasser, et levende landbruk og et godt liv på bygda. Og oppi alt dette er KSL det nødvendige og nyttige verktøyet for bonden og næringsmiddelindustrien.

Neste artikkel

Kun 1 prosent foretrekker importert kjøtt - og ribba skal være norsk