ANNONSØRINNHOLD

Denne siden er annonsørinnhold produsert av Tun Byrå eller av annonsøren selv. Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet. Har du tilbakemeldinger? Send en e-post til annonse@tunmedia.no.

Julegavetips fra Traktorpikene

Traktorpikene har designet arbeidsklær for kvinner i landbruket i over 5 år. Deres vinterdress er mest populær i vinterhalvåret, og står på mange ønskelister til jul skal vi tro daglig leder Thrine Bye Leksås Heggum.

Thrine Bye Heggum og Ine Bye Rossetnes startet i 2013 Traktorpikene. Foto: Line Berre og stylist: Monika Viken
Thrine Bye Heggum og Ine Bye Rossetnes startet i 2013 Traktorpikene. Foto: Line Berre og stylist: Monika Viken

– Vinterdressen er det aller nyeste og mest populære produktet vårt, og er en teknisk arbeidsdress med mange praktiske finesser. Det er en termodress med glidelås under armene for lufting, samt glidelåser på siden av bena for ekstra komfort, forteller Thrine.

Vinterdressen fra Traktorpikene er populær i disse dager. Foto: Lykt AS
Vinterdressen fra Traktorpikene er populær i disse dager. Foto: Lykt AS

Vinterdressen brukes av bl.a. bønder, veterinærer som gjør mye gårdsbesøk og barnehageansatte. På denne måten blir dressen testet for å sikre kvaliteten. Med mulighet for å legge inn både sitteunderlag bak og kneputer foran, kan denne dressen gjøre det meste av gårdsarbeid og aktiviteter mer behagelig.

For å bestille vinterdressen slik at den kommer frem før jul, må du bestille den innen 15. desember. Det er også mulig å kjøpe gavekort i nettbutikken og få det tilsendt på e-post.

Nye ideer tar tid

Traktorpikene utvikler seg stadig, og samarbeider med en dyktig designer for å sikre at plaggene hele tiden takler nye utfordringer. Nå er det gravidbuksa som står for tur, samt nye ideer som kommer fra trofaste kunder.

– Det tar ca 1,5 år fra en idé kommer til den kan selges til kundene våre, opplyser Thrine.

Derfor er det ekstra viktig at den lille bedriften er delaktige i hele prosessen. Slik sikrer de at plaggene blir sånn som de ønsker, og at de har kontroll på hele verdikjeden.

– Vi er en liten bedrift bestående av meg, min søster og våre ektemenn. Ideen om arbeidsklær for kvinner kom i 2012, så vi har jobbet hardt og lenge med vår lille bedrift, understreker Thrine.

Rosafargen er blitt en av Traktorpikenes signaturfarger Foto: Lykt AS
Rosafargen er blitt en av Traktorpikenes signaturfarger Foto: Lykt AS

Klærne fra Traktorpikene skiller seg ut fra andre klær på markedet, med en tydelig feminin karakter. Rosafargen har fulgt plaggene siden oppstarten, og logoen er inspirert av tradisjonsrik rosemaling. Da Traktorpikenes klær først kom på markedet, var arbeidsklær for kvinner tilnærmet umulig å finne. Derfor ble de første plaggene rosa, som et tydelig signal om at kvinner også trenger arbeidsklær.

– Vi har valgt fargen rosa som en slags signaturfarge. Ikke fordi jenter liker rosa, men fordi da vi først startet var det umulig å finne noe som passet kvinnelige bønder. Fargen er mer symbolsk enn kjønnsrettet, sier Thrine.

Utsalg av «nesten perfekte» varer er bærekraftig

Traktorpikene har også i sin nettbutikk et eget utsalg av b-varer. Dette er varer som enten har noen feilsømmer, blitt brukt på moteshow eller har andre mangler.

– Hvis det er noen nevenyttige kunder der ute, kan de kjøpe klær som er nesten perfekte, reparere dem hjemme og benytte dem som vanlig. Dette er et bedre alternativ enn at vi må kaste dem fordi de ikke er helt perfekte, forteller Thrine.

Varer med små feil og mangler blir solgt til rabatterte priser på nettsiden. Her kan man gjøre et godt kupp. Foto: Line Berre og stylist: Monika Viken
Varer med små feil og mangler blir solgt til rabatterte priser på nettsiden. Her kan man gjøre et godt kupp. Foto: Line Berre og stylist: Monika Viken

«Nesten god som gull» heter konseptet, og er et utsalg der kunder kan gjøre et skikkelig kupp. Her finner du varer som også er fra utgåtte kolleksjoner eller som trenger litt ekstra kjærlighet. Det er et fint og bærekraftig julegavetips!

En familiebedrift med to søstre i spissen

Thrine og Ine driver Traktorpikene, og gjør nesten alt selv i bedriften. De ønsker nå å utvide lokalene på gården, slik at lager, kontor og møterom kan samles på ett sted.

– Vi ønsker at det skal være rom for at kunder kan komme innom, i tillegg til møterom for samarbeidspartnere, sier Thrine.

Gründerne fra Grong i Nord Trøndelag bruker Thrines stue som hjemmekontor, og det blir mange lange og hektiske dager.

– Det er morsomt for oss at vi har mange hyggelig og trofaste kunder, det gjør at bedriften går rundt og gir oss ekstra motivasjon, forteller Thrine.

Thrine er daglig leder i bedriften, mens Ine står for markedsføringen. Likevel må begge trå til der det trengs, om det så er å pakke varer i hektiske perioder eller rydde på lageret. En liten bedrift gir også mye frihet, og det er et bevisst valg å ikke samarbeide med noen større aktører på markedet.

– Vi ønsker å ha mest mulig frihet og kontroll over bedriften vår, det er viktig at klærne er slik vi selv ønsker og at vi får ta alle viktige avgjørelser selv, sier Thrine.

Arbeidsklær du kan bruke overalt

Som bonde har man sjeldent fri, og selv julaften må man titte innom fjøset. Derfor er det ekstra stas å kunne ta på seg en fin vinterdress man føler seg vel i. Klærne fra Traktorpikene skal motivere og gi arbeidsglede på gården. Både Thrine og Ine bor på gård, men Thrine har odel til familiegården. Her er det kornproduksjon, samt mange hobbydyr.

– På de fleste andre arbeidsplasser kler man seg fint for å føle seg klar for en ny dag på jobb, i tillegg kan man dra rett i barnehagen for å hente unger og kjøre rett i butikken. Vi ønsker at man skal kunne gjøre dette også som bonde, med våre arbeidsklær, sier Thrine.

Begge søstrene har egne barn, og har selv kjent på følelsen av å gjemme seg vekk fra folk om man har på seg slitte og skitne arbeidsklær. Med fargerike dresser som sitter godt, kan man ønske folk velkommen til gården og hente unger i barnehagen uten å skjemmes.

– Du har rett til å føle deg velkledd, selv om du jobber utendørs, avslutter Thrine.

Neste artikkel