ANNONSØRINNHOLD

Denne siden er annonsørinnhold produsert av Tun Byrå eller av annonsøren selv. Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet. Har du tilbakemeldinger? Send en e-post til annonse@tunmedia.no.

Mesterprøven: TRE hus på én dag

Er det mulig å sette opp tre ferdighus på bare én dag? Älvsbyhus tok utfordringen.

Det har så vidt lysnet og morgendisen ligger fortsatt over Kjøpmannskjær i Vestfold. Mot horisonten ruver en diger kran og vitner om at et større byggeprosjekt er på gang. På byggeplassen er snekkerteamet i ferd med å heise en husmodul opp på den første av tre grunnmurer som ligger på rekke og rad.

– Vi starter alltid ti på sju, smiler forhandler Kristoffer Skolt fra Älvsbyhus.

Dette har han vært med på mange ganger, men dagen i dag er spesiell.

– Vanligvis setter vi opp ett hus på én dag, men det er første gang vi setter opp tre hus på samme tomta på én dag, så det blir spennende, sier Kristoffer, og kaster et blikk mot skyene.

Byggherre Tollef Thorsnes(til venstre) og Älsvbyhus sin forhandler, Kristoffer Skolt, følger byggeprosessen. Foto: Lars Unneberg
Byggherre Tollef Thorsnes(til venstre) og Älsvbyhus sin forhandler, Kristoffer Skolt, følger byggeprosessen. Foto: Lars Unneberg

Værutsatt

Et av spenningsmomentene er været. Det er nemlig meldt regn, og i så fall må takmonteringen vente og alle moduler dekkes til med plast. Flere av tilskuerne på byggeplassen sjekker værmeldingen. En av dem er byggherre Tollef Thorsnes, som følge prosessen fra sidelinja.

– I dag skal 15 moduler løftes på grunnmurene og helst takene også. Det er spennende på mange mange måter, men akkurat nå tenker jeg mest på været, innrømmer Tollef.

Tre hus av modellen Åse er valgt fordi familien synes de passer inn blant husene rundt. Foto: Lars Unneberg
Tre hus av modellen Åse er valgt fordi familien synes de passer inn blant husene rundt. Foto: Lars Unneberg

Klassiske eneboliger

Sammen med sine voksne barn satte Tollef i gang planlegging av byggeprosjektet for halvannet år siden. De kjøpte et eldre hus på en tomt der det var regulert inn tre nye hus. I dag bor en av sønnene og hans familie i det gamle hovedhuset, mens planen er at de tre nye Älvsbyhusene skal overtas av de andre barna etterhvert.

Ferdighusene til Älvsbyhus dukket opp da familien begynte å se etter husmodeller som ville passe inn i miljøet rundt, der det er hus fra ulike epoker og stilretninger.

– Vi så på tomtene og miljøet omkring, og tenkte det ville passe inn med 1,5 etasjes klassiske eneboliger. Etter å ha kikket på ulike løsninger kom Älvsbyhus opp, forteller Tollef.

Tollef

– Vi valgte Älvsbyhus fordi de virket troverdige med å utvikle bebyggelsesplan og gjennomføre prosjektet.

Hjelp til planlegging

Dermed kom de i kontakt med forhandler Kristoffer Skolt fra Älvsbyhus.

– Å møte Kristoffer var en hyggelig opplevelse. Han var ivrig med i tankegangen om hvordan vi skulle forme tomten og planlegge bebyggelsen, forteller Tollef.

Inntrykket de fikk av byggeprosessen var avgjørende da familien gikk for Älvsbyhus.

– Vi valgte Älvsbyhus fordi de virket troverdige med å utvikle bebyggelsesplan og gjennomføre prosjektet, sier han.

Et rutinert team fra Älvsbyhus er i sving når tre hus skal monteres på én dag. Foto: Tun Byrå
Et rutinert team fra Älvsbyhus er i sving når tre hus skal monteres på én dag. Foto: Tun Byrå

Logistikk og presisjon

Modulene til Älvsbyhus bygges på fabrikk i Sverige og er blitt fraktet med lastebiler til en midlertidig lagringsplass på Kjøpmannskjær. Nå går lastebiler i skytteltrafikk mellom lagringsplassen og tomta, og i løpet av bare noen timer er det første av tre hus på plass.

– Nøye planlegging ligger bak prosessen for å få det til på så kort tid. Det innebærer alt fra transport fra fabrikk til nok snekkere forteller Kristoffer.

– Jeg synes det er ambisiøst og godt gjennomtenkt hvordan man logistikkmessig skal få dette til, skyter Tollef inn.

Kranføreren jobber med stor presisjon der han løfter hver modul fra lasteplanet og over til grunnmuren. Raske, kyndige snekkere står på bakken der de jekker og justerer til delene smetter sammen.

Les mer her om hvordan modulene bygges

Tollef Thorsnes er imponert over logistikken som ligger bak byggingen. Foto: Lars Unneberg
Tollef Thorsnes er imponert over logistikken som ligger bak byggingen. Foto: Lars Unneberg

Ferdige moduler

– Ja, modulene er ganske ferdige når de kommer, forklarer Kristoffer.

– Kjøkken er ferdig montert, og på badet er det både dusj og toalett. Det som gjenstår er ting som gulvlegging, tapetsering og listing.

Samme dag som huset blir montert kommer rørlegger og kobler til vann. Røropplegget ligger klart i modulene, så i løpet av kort tid er det vann i alle kraner og mulig å bruke toalett.

Siste modul er akkurat lempet på plass når de første regndråpene kommer, men snekkerlaget er godt forberedt. Modulene er allerede godt dekket til med plast.

– Hadde det ikke vært for regnet hadde vi fått lagt tak, men nå må det vente til i morgen, sier Kristoffer.

Tre ferske  Älvsbyhus på rekke og rad. Foto: Lars Unneberg
Tre ferske Älvsbyhus på rekke og rad. Foto: Lars Unneberg

Slipper byggelån

Tre hus av typen Åse står nå på rekke og rad på tomten. Åse er et 1,5 etasjes hus, der familien har valgt 34 grader takvinkel. Om syv uker er huset ferdig og akklimatisert, og Tollef kan overta nøklene til husene. Ved overtakelsen kommer også oppgjøret for husene, som er den samme summen familien fikk forespeilet ved kontraktsinngåelse.

– Det er en fordel at vi ikke trenger å gjøre opp før huset er overlevert. Det innebærer at vi slipper byggelån underveis, sier Tollef.

Kristoffer konstaterer at de klarte å få løftet på plass alle husene etter planen, og ser tilbake på en fin prosess.

– Det har vært en morsom utfordring og et fint samarbeid med familien, som har lagt inn innsats i å forme og planlegge husene, det blir stor stas å overlate 3 ferdige Älsbnyhus til denne kunden, smiler han.

Om å bygge Älvsbyhus

Det tar ca 8-12 måneder fra man bestiller et Älvsbyhus til det er innflytningsklart

Husene leveres med fast pris og minimalt med administrasjon og oppfølging av huskjøper

Älvsbyhus har mange ulike husmodeller; 1-etasjes hus, 1,5-etasjes hus, vinkelhus og tomannsboliger.

Husene kommer innflytningsklare. Les her om alt som er inkludert i husprisen.

Neste artikkel

Velger ferdighus som kårbolig