ANNONSØRINNHOLD

Denne siden er annonsørinnhold produsert av Tun Byrå eller av annonsøren selv. Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet. Har du tilbakemeldinger? Send en e-post til annonse@tunmedia.no.

Flyttet hjem og oppfylte husdrømmen

Da det unge paret fra Toten fikk bygge på familiens tomt vurderte de ferdighus. Etter en visning i et Älvsbyhus var de solgt – et slikt hus ville de ha, tapeten inkludert.

Samboerne Victoria Gjærviken, Espen Bjørseth og lille Sigurd har flyttet tilbake til hjembygda. Foto: Line Bjerkengen
Samboerne Victoria Gjærviken, Espen Bjørseth og lille Sigurd har flyttet tilbake til hjembygda. Foto: Line Bjerkengen

Inngangspartiet ligger badet i vårsol, og nikkende påskeliljer ønsker velkommen inn til samboerparet Victoria Gjærviken og Espen Bjørseth i Lensbygda. Med 18 måneder gamle Sigurd på armen viser de vei inn i en romslig og lys stue med bred utsikt over Totenlandskapet. Her har familien på tre de bodd et drøyt år.

– Det er fortsatt litt rart å tenke på at vi bor i et helt nytt hus som er vårt, smiler Victoria, og forteller at de trives veldig godt.

Foreldrene til Espen er nærmeste nabo, så barnevakten er ikke langt unna.

Victoria og Espen har valgt husmodellen Astrid.Foto: Line Bjerkengen
Victoria og Espen har valgt husmodellen Astrid.Foto: Line Bjerkengen

Visningshuset falt i smak

Etter å ha bodd og studert i Hamar noen år fant paret ut at de ville tilbake til hjembygda. Espen fikk tilbud om gratis tomt av foreldrene, og så begynte prosessen med å finne hus.

– Det var litt tilfeldig, men jeg så en annonse om visning av et Älvsbyhus på Løten, så da kjørte jeg avgårde for å se, forteller Espen.

Victoria var opptatt med studiene, og hadde ikke anledning til å være med og se på hus, men husker godt at Espen oppdaterte henne med «snapper» og rapporter mens han tittet rundt i visningshuset.

– Du var jo helt forelska etter den visningen!, ler hun.

Huset var modellen Astrid, som har 1,5 etasje og mulighet for ark. Espen likte huset så godt at han til og med ønsket seg samme tapet som i visningshuset.

– Jeg synes den gråtonen er veldig fin, forklarer Espen, og peker på tapeten de har i stua.

Se muligheter for tapeter her

Huset har en åpen stue med store vinduer ut mot landskapet.Foto: Line Bjerkengen
Huset har en åpen stue med store vinduer ut mot landskapet.Foto: Line Bjerkengen
Familien har valgt  lyse toner på veggene i stua. Foto: Line Bjerkengen
Familien har valgt lyse toner på veggene i stua. Foto: Line Bjerkengen

Hjelp i byggeprosessen

Forhandler Trond Arne Ingvoldstad, fra Älvsbyhus, ledet samboerne gjennom prosessen og hjalp dem med søknad om fradeling av tomt. Som førstegangskjøpere, og med baby på vei, var det godt med hjelp i byggeprosessen.

– Trond Arne var helt super! Han tok seg av byggesøknad, stilte opp og svarte med en gang vi lurte på noe, forteller Espen.

– Vi kunne bare sitte og peke i katalogen på alle tilvalgene vi ville ha og vips så sto det et ferdig hus her, ler Victoria.

Fra de bestilte huset tok det omtrent elleve måneder før de kunne flytte inn.

– Naboene kunne nesten ikke tro det de så. I løpet av noen dager var huset oppe og plutselig var det lys i vinduene her, forteller Victoria.

Soverommet har walk-in-closet. Foto: Line Bjerkengen
Soverommet har walk-in-closet. Foto: Line Bjerkengen

Kontroll på kostnadene

Trond Arne fra Älvsbyhus beregnet at huset kom til å koste 2,5 millioner. Siden Espen er gravemaskinfører kunne han grave ut tomten selv. Han anslår at det sparte familien for noen hundre tusen kroner. Prisen på et Älvsbyhus oppgis uten kostnader til tomt og graving, siden det vil variere.

Les: Hva koster egentlig et ferdighus

– Vi hadde sett litt på andre hustyper, men prismessig var det ingen andre som kunne måle seg med dette, konstaterer Espen.

– Vi var jo veldig spent på om budsjettet kom til å sprekke, forteller Victoria.

Men den bekymringen kunne de spart seg. Summen de ble forespeilet viste seg å stemme på krona.

Her ute skal sommeren nytes, med planer om hage og terrasse. Foto: Line Bjerkengen
Her ute skal sommeren nytes, med planer om hage og terrasse. Foto: Line Bjerkengen

Godt inneklima

Det unge paret forteller at de trives godt i sitt nye hus, og trekker frem inneklimaet som et stort pluss. Huset har vannbåren varme, og ingen vedfyring.

– Denne nyeste modellen av Astrid har ikke vedovn, så vi var litt spente på om det kom til å bli varmt nok om vinteren, forteller Victoria.

Men gjennom hele vinteren har familien opplevd å komme hjem til et godt og varmt hus.

– Når vi står opp med Sigurd om morgenen er det godt og varmt, konstaterer paret.

Sigurd krabber ivrig rundt på et lunt gulv, snart klar for å ta sine første skritt. Enn så lenge bor familien i første etasje, der de har alt de trenger på ett plan. Andre etasje står klar til å innredes, men de har foreløpig ingen hast med det. Først står hage og terrasse og sommerliv for tur.

Varmt og lunt på gulvet med vannbåren varme.Foto: Line Bjerkengen
Varmt og lunt på gulvet med vannbåren varme.Foto: Line Bjerkengen

Neste artikkel

Velger ferdighus som kårbolig