ANNONSØRINNHOLD

Denne siden er annonsørinnhold produsert av Tun Byrå eller av annonsøren selv. Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet. Har du tilbakemeldinger? Send en e-post til annonse@tunmedia.no.

Et genialt verktøy i byggeprosessen

Den nettbaserte Husbyggerskolen fra Älvsbyhus gir deg full oversikt i hva som skal til for å bygge et hus. Som kunde kan du enkelt følge prosessen fra A til Å og få svar på alt du lurer på underveis.

Illustrasjonsfoto av husmodellen Astrid. Huseier Svein Losnegård innfelt. (Foto: privat)
Illustrasjonsfoto av husmodellen Astrid. Huseier Svein Losnegård innfelt. (Foto: privat)

Det å bygge hus kan for mange være et overveldende prosjekt. Det er mye å ta hensyn til, samtidig som en rekke viktige beslutninger må tas. I en slik prosess, dukker det gjerne opp mange spørsmål, og det er lett å bli forvirret.

–Nettopp derfor har Älvsbyhus laget denne digitale husbyggerpermen, forteller Kristoffer Skolt, forhandler for Älvsbyhus i Aust-Agder, Telemark og Vestfold.

Han beskriver Husbyggerskolen som svært brukervennlig, noe kunde Svein Losnegård vil si seg enig i.

– Lærerikt å følge med

Losnegård og kona har arvet en eiendom i Helgeroa. Selv om det står et hus på eiendommen, er det i dårlig forfatning. Derfor ønsket de å bygge et nytt hus, og de ville at det skulle gå fort. Det var en av grunnene til at de valgte Älvsbyhus.

– Jeg har jo aldri bygd hus før, og det er utrolig mye som må på plass av erklæringer og søknader og papirer, sier Losnegård.

Han sier at Husbyggerskolen har vært lærerik og at den ga et detaljert innblikk i hva som skjedde underveis. Han har brukt den aktivt for å få svar på alt han har lurt på.

– Det var en del beskrivelser av ting og hvordan de skal gjøres. Jeg fant mange svar der og ble jo godt kjent med systemet etter hvert. Det gjør at du kan finne ut av en del ting uten å måtte ta en telefon, sier han.

Svein Losnegård har satt stor pris på å ha alt skriftlig.

Husbyggeskolen til Älvsbyhus er et nettbasert verktøy som hjelper deg i byggeprosessen.
Husbyggeskolen til Älvsbyhus er et nettbasert verktøy som hjelper deg i byggeprosessen.

– Da slipper du å lure på hva du egentlig ble fortalt eller hva du burde ha spurt om på telefon, sier han.

Anbefales varmt

Losnegård har brukt Husbyggerskolen i hele prosessen og anbefaler andre husbyggere å gjøre det samme. Han understreker at den digitale permen ikke erstatter den direkte kontakten med forhandleren, men utfyller den godt.

Huset Astrid er nå på plass, og Losnegård er godt fornøyd med sin nye bolig.

Husbyggerskolens fire faser

Husbyggerskolens fire faser

For å gi deg oversikten du som kunde trenger, har Älvsbyhus delt opp prosessen i fire faser. Alle fasene kan følges enkelt på Husbyggerskolen.

Fase 1: Fra salg til byggetillatelse

I den første fasen møter du forhandlere, som er bindeleddet mellom deg som kunde og husprodusenten Älvsbyhus. Forhandleren fungerer som din rådgiver fram til den dagen huset leveres og bistår med all nødvendig informasjon og svarer på alle spørsmål du måtte ha underveis.

Sammen med forhandleren, blir du enig om valg av husmodell og plassering av huset på tomta. Du mottar deretter en kostnadsoversikt, før forhandler sender en bestillingsavtale som signeres av begge parter. Dette resulterer igjen i en kontrakt og tegninger av huset ditt. Når kontrakten er signert, kan byggingen begynne.

Fase 2: Fra byggetillatelse til husleveranse

Denne fasen tar for seg byggesøknaden og grunnarbeid, og er den som krever mest av deg som kunde. Älvsbyhus utarbeider søknaden og sender den til kommunen, og forhandleren vil gi deg en detaljert oversikt over hvilke oppgaver du som kunde er ansvarlig for.

Når byggetillatelsen er på plass, begynner forberedelsene til at selve huset kommer. For å få god flyt i alt forarbeidet og gjøre alt klart til husleveransen, er det viktig å holde tidsfristene som er satt for de ulike arbeidene som skal utføres til enhver tid.

Fase 3: Fra husleveranse til overtakelse

Når dagen for husleveransen endelig kommer, vil du få en ny kontaktperson fra byggavdelingen til Älvsbyhus. Denne personen vil da holde deg løpende orientert over alt som gjøres innvendig før overtakelsesdatoen, cirka sju uker etter husleveransen.

Fase 4: Fra overtakelse til reklamasjonstiden er over

Huset står klart, men før du kan flytte inn og ta huset i bruk, må det foreligge en ferdigattest fra kommunen, samt at det skal ha vært gjennomført en overtakelse. Dette er et viktig øyeblikk, hvor du og entreprenøren går gjennom huset og noterer eventuelle feil og mangler i overtakelsesprotokollen. Oppdages mangler, skal det avtales en frist for utbedring.

Etter det første året i det nye huset, foretas en ettårsbefaring, og også her skal eventuelle feil og mangler loggføres.

Du har fem års reklamasjonsavtale når du kjøper hus fra Älvsbyhus, og du kan logge inn på Husbyggerskolen til denne avtaleperioden er over.

Neste artikkel

Velger ferdighus som kårbolig