ANNONSØRINNHOLD

Denne siden er annonsørinnhold produsert av Tun Byrå eller av annonsøren selv. Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet. Har du tilbakemeldinger? Send en e-post til annonse@tunmedia.no.

Enkelt regnskapssystem spesielt tilpasset bønder

På Tuverud gård er det full produksjon og purre for alle penga. De travle gårdbrukerne Helge og Kirsti Heen er godt fornøyd med at et effektivt regnskapssystem gjør hverdagen deres enklere, og gir dem full kontroll over økonomien.

På Tuverud gård i Lier driver Helge og Kirsti Heen med purreproduksjon. De travle bøndene gjør mye av regnskapet selv, og trives med å ha full kontroll på økonomien.
På Tuverud gård i Lier driver Helge og Kirsti Heen med purreproduksjon. De travle bøndene gjør mye av regnskapet selv, og trives med å ha full kontroll på økonomien.

Kirsti Heen (52) er utdannet gartner og møtte mannen Helge Heen (51) på en kongress for unge gartnere i Belgia. Sammen har de drevet Tuverud gård i Lier utenfor Drammen de siste 18 årene. Tre barn senere, er de fortsatt i Lier og har en produksjonsplan på 230 tonn purre i året.

Både Helge og Kirsti er oppvokst på gård, og de ønsket begge å drive sitt eget. Da var det et naturlig valg for familien å kjøpe Tuverud gård da den ble lagt ut for salg. Her hadde det vært veksthusproduksjon med agurk i mange år, og Heen bestemte seg for å videreføre helårs grønnsaksproduksjon.

Enkelt program for økonomi og regnskap

Helge jobber fulltid med gårdsdriften, mens Kirsti har jobb utenfor gården. I driften er det likevel Kirsti som har ansvaret for økonomi og regnskap. For å kunne jobbe mest mulig effektivt med økonomien, var det viktig for henne å velge et lettvint system.

Valget falt på regnskaps- og økonomisystemet Agro Økonomi. Det er modulbasert, som betyr at som bruker av systemet kan man velge fritt mellom de modulene som passer driften best.

Kirsti anslår at hun bruker to til tre timer med regnskapet i uka fra hjemmekontoret sitt på gården. Hun synes det er praktisk at systemet er heldigitalt.

— Jeg slipper å kjøre ned med alle papirene til regnskapsføreren. Det sparer meg for mye tid, sier Kirsti.

Kirsti Heen gjør mesteparten av gårdsregnskapet selv. Hun anslår at hun sitter to til tre timer foran skjermen i uka med systemet Agro Økonomi.
Kirsti Heen gjør mesteparten av gårdsregnskapet selv. Hun anslår at hun sitter to til tre timer foran skjermen i uka med systemet Agro Økonomi.

Agro Økonomi er et enkelt program

Kirsti er i stor grad selvlært når det kommer til regnskap. Hun har erfaring med ulike programmer fra arbeidslivet. Det ble derfor naturlig at Kirsti som fikk ansvaret for økonomien ved Tuverud gård, mens Helge holder i det praktiske ved driften.

Det er ikke mange purreprodusenter i Norge, og Tuverud gård er blant de større produsentene. Størrelsen på driften gjør at regnskapet er omfattende, og de har blant annet åtte ansatte.

Kirsti har benyttet Agro Økonomi helt siden 2000 og kjenner derfor systemet godt.

— Jeg opplever programmet som enkelt å sette seg inn i og lære seg. Dessuten er systemet tilgjengelig hos regnskapsføreren, og det gjør at vi slipper å ha ansvar for det digitale arkivet, sier Kirsti.

Et system tilpasset landbruket

Regnskapsføreren Kirsti snakker om heter Marit Sibbern som jobber hos Ros Økonomi AS. Hun kjenner godt til Agro Økonomi, og bruker systemet i samarbeid med flere av deres kunder.

I følge Sibbern er Agro Økonomi spesielt godt tilpasset landbruket, det var derfor naturlig for henne å anbefale programmet til Heen. I tillegg har det blitt enda enklere å dele tall og data med regnskapsføreren etter at Landbrukets Dataflyt ble lansert. Agro Økonomi er en av samarbeidspartnerne til dette digitale prosjektet.

Kirsti vurderte andre systemer, men siden Agro Økonomi var tilpasset hennes behov som gårdbruker var valget lett. I tillegg mener hun det er svært prisgunstig i forhold til konkurrentene.

— Det er et relativt rimelig program. Du har jo ikke så mye penger å rutte med i denne bransjen, så prisen er avgjørende, sier Kirsti.

Helge Heen har full jobb som gårdbruker ved Tuverud Gård i Lier.
Helge Heen har full jobb som gårdbruker ved Tuverud Gård i Lier.

Kvitter seg med kvitteringene

Ved Tuverud gård har de åtte sesongansatte. De har også et ønske om å holde i en del av regnskapet selv. De har derfor landet på at de tre modulene; lønn, regnskap og fakturering passer best til deres drift.

Siden Kirsti har full jobb utenfor gården, må regnskapet gjøres på kvelden. Da er det praktisk at bilag kan sendes rett inn i systemet via mobilen. Helge har også begynt å bruke appen som gjør kvitteringer og papirarkiv overflødig.

— Hvis jeg for eksempel har handlet inn noe, bare legger kvitteringen på bilsetet og tar bilde med mobilen. Da er kvitteringen godkjent av meg, og jeg sender den rett til regnskapskontoret, sier Helge og ser mot kona Kirsti.

Tett og godt samarbeid med regnskapsfører

Skattemeldingen har Heen akkurat levert i samarbeid med regnskapsfører Sibbern, og de har allerede begynt å jobbe opp mot neste år. Sibbern har samarbeidet med ekteparet i over 10 år og kan bekrefte at arbeidet går lettere gjennom Agro Økonomi.

— Programmet er spesielt utviklet for å bruke i samarbeid med en regnskapsfører. Det er nok en av grunnene til at Agro Økonomi scorer høyt på tilfredshet blant brukerne, sier hun.

Hun har jobbet med mange ulike systemer og forstår at bønder velger Agro Økonomi som sitt regnskapssystem.

— Det er et byggekloss-system, så du kan bygge med de modulene du faktisk har behov for. Hovedgruppen av brukere for systemet er landbruksnæringen, men alle kan benytte Agro Økonomi, understreker Sibbern.

Med et godt system og en kunnskapsrik regnskapsfører synes Kirsti at økonomien er en enkel sak. I tillegg vektlegger hun den gode supporten hun får fra Agro Økonomi. Med helårsdrift på gården, er det alltid mye som skjer, og da er det godt å vite at man får svar på det en lurer på.

Og selv om livet til tider kan være hektisk som gårdbruker, har de ingen planer om å gi seg.

— Vi trives godt på gården, og så lenge økonomien går rundt skal vi drive med purre, sier de optimistiske bøndene.

Hva er Agro Økonomi?

Fakta

Agro Økonomi er et regnskapssystem spesielt tilpasset landbruket

Systemet kan brukes i samarbeid med regnskapsfører eller som enkeltbruker

Over 400 regnskapskontorer benytter i dag systemet

Ago Økonomi består av ni moduler, og du står fritt til å velge hvilke som passer din bedrift best

De ni modulene er: Regnskap, Faktura, Lønn, Budsjett, Time, Avstemming, Årsoppgjør, Aksjebok og Skatt. I tillegg kan du velge å benytte Kontor i samarbeid med din regnskapsfører

Tjenesten har integrasjon med Landbrukets Dataflyt, og med Agro24 kan du jobbe online fra hjemmekontoret

Følgende moduler er tilgjengelig i skybasert løsning: Agro 24 Lønn, Agro 24 Faktura, Agro 24 Timeliste, Agro 24 Dokumentsenter og Agro 24 Rapport.

Neste artikkel

Skybasert bokføring i koronaens tid