Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rekordsalg av norsk drikke i april

Den rekordvarme aprilmåneden ga utslag på salget av norskprodusert drikke.

Norsk øl gjorde det rekordgodt i april. Illustrasjonsfoto: Mariann Tvete
Norsk øl gjorde det rekordgodt i april. Illustrasjonsfoto: Mariann Tvete

Det viser tall fra Bryggeri- og drikkevareforeningen. Både salget av norsk øl, sider, vann og energidrikke fikk en kraftig vekst i april.

– Vintertrøtte nordmenn vet å gripe sjansen når solen titter fram og temperaturen gjør det mulig å sitte ute. Rekordvarm vårsol ga tydeligvis mange tørste struper, sier direktør Erlend Vagnild Fuglum i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Samtidig som det gode aprilværet sørget for godt salg, kan nok kanskje også den sene påsken ha gitt utslag på salgstallene.

Annonse

Salget av øl økte med 19 prosent sammenlignet med april i fjor, og andelen norskbrygget øl økte mer enn den generelle veksten. Sider hadde en vekst på 25 prosent, vann 13 prosent og energidrikke 44 prosent.

– Norskprodusert drikke vokser i alle kategorier. Det er likevel verdt å merke seg at veksten er lav på brus, som fortsatt rammes av sukkeravgiften, sier Fuglum.

Salget av brus hadde en vekst på 4 prosent i april. Salget er det tredje laveste siden 2010.

Små norske bryggerier fikk en opptur i april. De hadde en salgsvekst på nesten 16 prosent. Så langt i år har det totale salget økt med 5 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Neste artikkel

Kostnadssmell for nytt meieri - og nå vil regjeringa fjerne støtta