Norge kan bli best i verden på drivhustomater

Norge har noen av verdens beste forutsetninger for å drive miljøvennlig produksjon av grønnsaker i veksthus, hevder forsker.

Slik vil trolig fremtiden se ut for norske veksthusgartnere. I et lukket system med bruk av LED-belysning og "vanlig" vekstlys. De blå rørene over bakken brukes til å blåse ut luft som er temperert og tilsatt CO2. Luften fanges opp igjen bak plastveggen i enden av planteradene. Tomatplantene vokser i potter i steinullmatter og får tilført næring gjennom dryppvanning i de hvite «spaghettislangene» som er stukket i hver potte. Foto: Michel Verheul, NIBIO
Slik vil trolig fremtiden se ut for norske veksthusgartnere. I et lukket system med bruk av LED-belysning og "vanlig" vekstlys. De blå rørene over bakken brukes til å blåse ut luft som er temperert og tilsatt CO2. Luften fanges opp igjen bak plastveggen i enden av planteradene. Tomatplantene vokser i potter i steinullmatter og får tilført næring gjennom dryppvanning i de hvite «spaghettislangene» som er stukket i hver potte. Foto: Michel Verheul, NIBIO
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

8 uker for 199,-

Helg+Digital

Bestill

8 uker for 249,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

8 uker for 299,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

EAT-dietten vil føre til avvikling av store deler av norsk landbruk