Norge kan bli best i verden på drivhustomater

Norge har noen av verdens beste forutsetninger for å drive miljøvennlig produksjon av grønnsaker i veksthus, hevder forsker.

Slik vil trolig fremtiden se ut for norske veksthusgartnere. I et lukket system med bruk av LED-belysning og "vanlig" vekstlys. De blå rørene over bakken brukes til å blåse ut luft som er temperert og tilsatt CO2. Luften fanges opp igjen bak plastveggen i enden av planteradene. Tomatplantene vokser i potter i steinullmatter og får tilført næring gjennom dryppvanning i de hvite «spaghettislangene» som er stukket i hver potte. Foto: Michel Verheul, NIBIO

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel

Kornplanten ofrer seg selv for å stoppe soppangrep