Vil gjøre det enklere for nordmenn å velge kortreist planteprotein

Mer proteinrike planter i kostholdet er bra for bærekraft og bra for helsa. Men slike matvarer i norske butikkhyller er nesten utelukkende importert. Det vil forskerne gjøre noe med.

Vi produserer lite belgvekster her i Norge. Forskere avdekket nylig at vi potensielt kan produsere 80 000 tonn av de proteinrike vekstene i året. Foto: Kristine Løwe

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel

Nå skal sunt bondevett på statsbudsjettet