Produsent Ellen Hoel  (t.v.) fra Toten og forsker Anita Sønsteby fra NIBIO håper både nye sorter og dyrkingsteknikk kan gi et løft for stikkelsbær og andre Ribes-bær. Her fra et av dyrkingsfeltene med rips under markdagen ved NIBIO Apelsvoll. Foto: Jon Schärer
Produsent Ellen Hoel (t.v.) fra Toten og forsker Anita Sønsteby fra NIBIO håper både nye sorter og dyrkingsteknikk kan gi et løft for stikkelsbær og andre Ribes-bær. Her fra et av dyrkingsfeltene med rips under markdagen ved NIBIO Apelsvoll. Foto: Jon Schärer

Frisk satsing på gamle bær

De er sunne, trendy og plukkes gjerne fra egen hage. Men nå kan stikkelsbær, rips og solbær også få en større andel innen kommersiell dyrking.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

3 uker gratis

Komplett

Bestill

3 uker gratis

Neste artikkel

Bonde Lyche(s) med bjørnebær