Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bjørner rev opp låst dør i Sverige

En binne og to ungbjørner er skutt etter at etter at de blant annet brøt seg inn i et låst skur og gikk opp på en veranda.

Bjørnen har vært svært nærgående på hus i Los, og fylkesledelsen frykter større ulykker dersom dyrene ikke felles. Illustrasjonfoto: Erik Mandre/mostphotos
Bjørnen har vært svært nærgående på hus i Los, og fylkesledelsen frykter større ulykker dersom dyrene ikke felles. Illustrasjonfoto: Erik Mandre/mostphotos

De tre bjørnene har de siste ukene vært et problem for innbyggerne i Los i Ljusdal kommune i Sverige. Binna og hennes to toåringer har vært nærgående på bebyggelsen i område både om dagen og om natten.

Blant annet skal bjørnene ha vært oppe på en veranda og de har tatt seg inn i et uthus ved å rive opp en låst dør, skriver lansstyrelsen i Gävleborg i en pressemelding.

Styrelsen fryktet at bjørnene kan komme til å gjøre større skade, og ga derfor fellingstillatelse på bjørnene. De har ikke sett noen andre alternativer enn å avlive de tre dyrene.

Annonse

Bjørnene har blant annet gjort skade mens de har lett etter mat inne på gårder. Det var i nærheten av denne gården at dyrene ble skutt.

– Vi håper det er slutt på problemen, også neste år. Har vi rett blir det stilelre, sier Joel Isensköld i länsstyrelsen til avisen Helahälsingland.

Flere personer i område har fortalt at de føler seg utrygge på grunn av de tre bjørnene. Styrelsen i Gävleborg har bedt innbyggerne om å ta kontakt med politiet, siden rovdyr anses å være farlige for menneskers sikkerhet. Situasjonen skal derfor først og fremst håndteres av politiet, mener de.

Det er ikke bare innbyggerne i Los som har fått nærkontakt med bjørner den siste tiden. Også svenske Mikael Wikström møtte på bjørn da han var på vei hjem fra jobb. Bjørnen var da i full gang med å angripe en elg. Se video her:

Neste artikkel

Felt bjørn kan ha vært fôret med lefse eller smørgrøt