Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ulv i nærkontakt med barnehagebarn

I Brandbergen i Sverige kom barn i en barnehage i nærkontakt med ulven. Ifølge myndighetene går den forbi to barnehager på sin vanlige «runde».

En ulv har befunnet seg i Haninge sør for Stockholm siden i sommer. Den pleier å gå rundt barnehagene i området, ifølge viltoppsynsmann. Ulven på bildet er fra Langedrag, og har ingenting med saken å gjøre. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Det er Svensk Jakt som melder om den dramatiske hendelsen. Hendelsen skal ha skjedd torsdag, ved en barnehage kalt Trombonen i Haninge kommune. Haninge ligger noen mil sør for Stockholm, nesten ute ved Østersjøen.

En ansatt i barnehagen var ved en lekeplass utenfor barnehagen da det kom noe mot dem som barna trodde var en stor hund.

– De gjorde som barn pleier å gjøre når de ser en stor hund som de syns ser myk og god ut, de begynte å løpe mot den, sier kommunens viltoppsynsmann Christer Berggren til Svensk Jakt.

Kjente igjen ulven

Ifølge Berggren handlet den barnehageansatte raskt. På grunn av omtalen av og bildene av ulven som befinner seg i området i mediene, kjente hun igjen dyret - og innså at det ikke var noen hund.

– Hun skrek til barna at de måtte stanse. Heldigvis adlød de henne, da var de bare tre meter unna ulven, sier Berggren.

Ifølge ham sto barna og ulven og så på hverandre. Ulven var helt stille. Så snudde den og gikk sin vei. Den virket ikke å la seg affisere av barnehagepedagogen som kom løpende og ropte mot den.

Annonse

Det er trolig samme ulv som tok sau i området i september i år.

To barnehager

Berggren fikk ikke selv rykket ut for å se på ulven, ettersom kvinnen først meldte fra etter at hun hadde fått barna i sikkerhet. Men han sier ulven pleier å traske rundt i området.

– Den gjorde sin vanlige runde, kan man si. Ulven passerte enda en barnehage, før den gikk gjennom Brandbergen sentrum og et villaområde før den forsvant inn i skogen.

Ulven har befunnet seg i områden siden minst i sommer, og de som møter på den sier at den ikke virker å være redd for mennesker.

Det er ellers svært uvanlig med ulver i området, så nærme havet. Svenske myndigheter tror at ulvetispen har vandret inn i landet fra Norge..

Neste artikkel

Domstol sier nei til «økologisk snus»