Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Temer: Kjøttskandalen er pinlig

Flere land stanser kjøttimport fra Brasil etter at landet skal ha solgt bedervet kjøtt. President Michel Temer kaller skandalen pinlig. 

Brasils president Michel Temer sitter ved siden av Angolas ambassadør til Brasil, Nelson Manuel Cosme, under en middag på en tradisjonell brasiliansk grillrestaurant. Middagen med Cosme og flere ambassadører ble holdt etter et møte om kjøttskandalen søndag. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix

Tirsdag kunngjorde Hongkong, Japan og Mexico at de stanser importen av noen kjøttprodukter fra Brasil. Fra før har EU, Kina og Chile gjort det samme.

LES OGSÅ: Mange land stoppar delar av kjøttimport frå Brasil

Temer forsøkte å tone ned skandalen og kalte den «oppstuss». Han understreket at kun tre av over 4.000 kjøttpakkefabrikker i Brasil har blitt tvunget til å stenge, men han innrømte at saken har forårsaket «økonomiske pinligheter for landet». Totalt 21 fabrikker er under etterforskning.

Brasilianske etterforskere hevder helseinspektører har latt seg bestikke for å overse salget av kjøtt som var utgått på dato. Politiet påstår også at utseende og lukt av bedervet kjøtt ble forbedret ved å bruke kjemikalier og billigere produkter som vann og mel av rotgrønnsaken kassava.

Annonse

LES OGSÅ: Brasils president prøver å legge lokk på kjøttskandale

Skandalen kan ha store konsekvenser for arbeidsliv og økonomi fordi landets kjøtteksport står for 15 prosent av totaleksporten. (©NTB)

Neste artikkel

Britiske bønder ber om brexit-garanti