Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Svart hann skutt i ulvehybridjakten i Sverige

En svart hann og to normalfargede dyr, en hann og en hunn, har denne uken blitt felt under jakten på hybrider mellom ulv og hund i Sverige.

Denne uken ble den ene av minst to mørke ulvehybrider skutt under jakt i Södermanlands län i Sverige. Foto: Södermanlands län

Det opplyser Södermanlands län på sine nettsider.

Den svarte hannen ble felt onsdag, mens de to normalfargede dyrene ble felt torsdag. De tre individene sendes nå til Sveriges Veterinärmedicinska Anstalt for å avgjøre alder og avstamming.

Det var i august at to ulvelignende valper ble tatt bilde av av et viltkamera i Katrineholm kommune, rundt 10 mil vest for Stockholm. Valpene var uvanlig mørke, og det ble derfor satt i gang et arbeid for å innhente DNA-prøver i området. DNA-prøver viste at det høyst sannsynlig dreide seg om første generasjons blanding mellom ulv og hund, og kort tid etter ble det satt i gang jakt på hybridene.

I november ble det skutt to ulver i jakten på hybridene. Den ene var en normalfarget hybrid-hann født i år, mens den andre var en voksen hannulv. De to ulvene skal ha vært såpass like i utseende og størrelse at det var vanskelig å se forskjell.

Annonse

Tidligere denne uken utvidet svenske myndigheter jaktkvoten fra seks til åtte dyr. Det er så langt påvist at det totalt er eller har vært minst fem hybrider og en ulvetispe, som trolig er hybridenes mor, i området. Fordi det er vanskelig å se forskjell på normalfarget hybrid og ulv skal nå alle ulver innenfor jaktområdet i kommunene Katrineholm, Eskilstuna og Vingåker noen mil vest for Stockholm nå kunne skytes.

Dermed er fem av de åtte dyrene på jaktkvoten nå felt.

Svenske myndigheter har gjennom DNA-innsamling påvist at det finnes minst fem hybrider i jaktområdet. I og med at det foreløpig kun er skutt én mørk hybridvalp er trolig en mørk valp fremdeles i live.

Neste artikkel

Ulv drepte 13 sauer i Finnmark – fire rein er også funnet døde