Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sterke protester mot at hvit elg skal avlives i Sverige

Svenske myndigheters beslutning om å avlive en aggressiv hvit elg i Värmland, møter sterke protester fra flere hold. 

Den hvite elgen som oppholder seg i Gunnarskog i Värmland har opptrådt aggressivt mot turgåere og hunder, og politiet vurderer nå avliving. Foto: Tommy Pedersen / TT / NTB scanpix

Den hvite elgen ble først oppdaget og fotografert i sommer, og bildene gikk verden rundt. De siste ukene har den imidlertid opptrådt aggressivt både mot turgåere og hunder, og politiet i Värmland har nå besluttet at den enten må jages lengre til skogs, eller avlives.

– Vi undersøker om vi kan jage den bort. Går ikke det, gjenstår det bare å skyte den, sier politisjef Christer Lööf til Arvika Nyheter.

– Selv om den er hvit, er den ikke unik. Det er fortsatt bare en elg, mener han.

Trusselen om å avlive elgen vekker sterke reaksjoner, og minst ett jaktlag har gjort det klart at de ikke vil delta i en eventuell jakt på det sjeldne dyret.

Annonse

Kommunalråd Hans Nilsson i Eda kommune vil gå enda lengre og vurderer å beskytte elgen med sin egen kropp. Det var Nilsson som først så elgen og som fikk festet den til film.

– Jeg kan tenke meg å opptre som menneskelig skjold, sier Nilsson, som viser til at den hvite elgen har blitt et viktig symbol for turismen i vestre Värmland.

Neste artikkel

Domstol sier nei til «økologisk snus»