Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sri Lanka bygger cannabis-farm

Myndighetene på Sri Lanka bygger nå opp en 40 hektar stor cannabisfarm som skal produsere over 25 tonn i året. En del av produksjonen skal eksporteres.

Sri Lanka skal dyrke cannabis, blant annet til eksport. Foto: Vakhrushev Pavlo Igorevich

Cannabisfarmen etableres i regi av myndighetene og skal stå under militærbeskyttelse, forsikrer helseminister Rajitha Senaratne.

Målgruppen er leger innen medisinsystemet ayurveda, samt legemiddelindustrien, ikke folk flest, siden det er forbudt både å bruke og være i besittelse av cannabis på Sri Lanka.

– Mange ayurvediske leger klager over at de ikke får tak i cannabis av god kvalitet til sine urteblandinger. God cannabis er en nødvendig ingrediens i tradisjonell medisin, sier han.

Ayurveda-leger må i dag utvikle sine tradisjonelle medisinske preparater basert på tilgang på cannabis via domstoler som beslaglegger ulovlig dyrket cannabis eller cannabis som er smuglet inn i landet, forklarer Senaratne.

Annonse

– Innen våre ayurvediske leger får tak i denne cannabisen, har den blitt fire-fem år gammel og har mistet mye av sin medisinske effekt, sier helseministeren.

Den nye cannabisfarmen har derfor som formål å sørge for jevn forsyning av høy kvalitet. Overskuddet fra cannabisfarmen, som bygges i Ingiriya om lag 60 kilometer sørøst for Colombo, skal eksporteres.

– Jeg har blitt fortalt at det er stor etterspørsel i USA og flere andre land. Cannabis brukes i farmasøytisk industri i framstilling av smertestillende medisin, forklarer statsråden.

Neste artikkel

Britiske bønder ber om brexit-garanti