Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Seks sauer trolig angrepet av ulv i Danmark

Natt til tirsdag ble to danske sauer drept og fire andre skadet av det som trolig var én eller flere ulver.

Det har blitt rapportert om en rekke rovdyrangrep på husdyr i Danmark den siste tiden. Illustrasjonsfoto: Mariann Tvete

Etter at ulven hadde vært borte i mer enn 200 år ble det i november 2012 bekreftet at ulven var tilbake i Danmark. Siden den gang har det kommet en rekke rapporter om angrep på husdyr.

Tirsdag denne uken oppdaget en bonde sør for byen Holsterbro på Jylland i Danmark at flere av sauene hans var bitt av det han mener må ha vært ulv.

– Vi fant to døde sauer og en til som vi måtte avlive, samt tre skambitte som vi håper klarer seg. Og alt tyder på at det igjen er et ulveangrep, sier sauebonde Jørgen Blazejewicz i en pressemelding.

Mistet 40 sauer

Han sier at sauene gikk i en innhegning hvor det var satt på ekstra tråder for å holde ulven unna, men at det ennå ikke var koblet strøm til trådene.

– Den gode nyheten er at vi også har noen Lüneburger-sauer som går rett i nærheten i en liten innhegning hvor vi har koblet til strøm. De har fått være i fred til nå, så strøm kan tilsynelatende holde ulven unna, sier Blazejewicz.

Les også: Tre sauer trolig drept av ulv i Danmark

Annonse

Til TV Midtvest sier Blazejewicz at han siden oktober har mistet 40 sauer til det som trolig har vært ulv.

Får støtte til strømgjerde

I februar innførte danske myndigheter en ordning i området hvor Blazejewicz holder til hvor saue- og geiteeiere kan søke tilskudd på inntil 105.750 danske kroner til å oppgradere innhegninger med elektriske tråder slik at de blir ulvesikre.

Les også: Tegn på ulvevalp i Danmark etter over 200 år

Det skjedde etter at det var påvist en rekke ulveangrep i området, som er på rundt 330 kvadratkilometer.

Neste artikkel

Grensegjerde mot syke villsvin vedtatt i Danmark