Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ulv fulgte etter rytter i tre kilometer

Kristin Norlander hadde en ulv etter seg i nesten tre kilometer, mens hun var ute og red, ifølge lokalavisa Mitti Stockholm.

En kvinne til hest i Sverige ble livredd da en ulv fulgte etter dem i nesten tre kilometer. Ulven på bildet har ingenting med ulven i saken å gjøre. Foto: Mostphotos

Kristian Norlander var ute og red i Brottby, et stykke utenfor Stockholm by, da hun plutselig så en ulv som sto rundt 50 meter foran henne på veien. Hun trodde først det var en hund, men skjønte at det var en ulv da hun kom nærmere, sier hun til lokalavisa Mitti Stockholm.

– Når jag fortsatte å ri så merket jeg at hesten ble nervøs, og når jeg snudde meg så jeg at ulven løp etter oss. Jeg stanset opp og skrek til den, da løp den inn i skogen igjen, men da jeg snudde meg for å ri videre hoppet den fram og overrasket oss, sier Norlander til avisen.

• Les også: Norsk ulv kan stå bak hundedrap i Stockholm

Ulven fulgte etter dem, og hesten satte i full galopp. På det nærmeste var den kun fem meter bak dem, ifølge Norlander. Hun var livredd for at ulven skulle angripe hestens bein, eller at hun skulle kastes av mens ulven fulgte etter.

Annonse

Ulven snudde da de nærmet seg bebyggelse. Hun har i etterkant kontaktet Fylkesmannen, som sa at det trolig var snakk om en ungulv som ville leke.

Myndighetene har bekreftet at ulv har tatt to hunder, en høne og seks sauer i samme område den siste tiden.

– Jeg er ingen ulvehater. Men når de ikke er redde for mennesker, blir det ubehagelig. Det beste hadde vært om man kunne flytte på ulven, men det kan hende det må uttak til, når den er såpass nærgående og tar husdyr i området, sier Norlander.

Neste artikkel

Naturvernforbundet krever slutt på hiuttak av jerv