Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norsvin med ny genstasjon i Canada

Svinegiganten Norsvin investerer 10 millioner euro, rundt 90 millioner kroner, i et nytt testanlegg for svin i Canada. Fra anlegget skal livdyr og sæd kunne eksporteres til store deler av verden.

Flyfoto av området hvor Norsvin bygger sin teststasjon. Foto: Norsvin

Norsvin har allerede en teststasjon i Norge, men utvider nå denne virksomheten til Canada, via sin internasjonale virksomhet Topigs Norsvin, melder selskapet i en pressemelding. I Norge testes ca. 2000 råner årlig ved Norsvins stasjon. Topigs Norsvin er den internasjonale virksomheten av norske Norsvin, fusjonert med et nederlandsk selskap.

Planen er å opprette en teststasjon i nærheten av flere avlsgårder i Manitoba-provinsen i Canada. Denne teststasjonen tar imot 4-6 uker gamle råneunger og sjekker helsen og genotypen deres. Halvparten av grisungene med den største avlsverdien, blir testet på blant annet fôrinntak, i tillegg til CT-scanning.

Annonse

Norsvin fastholder at dyrevelferden vil være god, med lav dyretetthet, og at det er svært strenge biosikkerhetsregler ved gårdene. Sammen med strenge transportregler og grundig helseovervåking, gjør det at både livdyr og sæd kan eksporteres til nesten hele verden, skriver selskapet.

Neste artikkel

Frykter afrikansk svinepest i importert fôr