Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kjøtt-direktør pågrepet i Brasil

Brasiliansk politi har pågrepet toppsjefen i verdens største kjøttprodusent JBS, som fra før har innrømmet å ha bestukket 1.900 politikere.

Kjøtt har lenge utgjort milliarder i eksportverdi fra Brasil. Dette bildet er fra 2004. I fjor ble en kjøttskandale som rystet landets markeder avslørt. Foto: Siri Juell Rasmussen

Kjøttindustrigiganten JBS' administrerende direktør Wesley Batista ble pågrepet onsdag. Han anklages nå for å ha manipulert finansmarkedene under korrupsjonsetterforskningen som omfatter blant andre president Michel Temer.

Politiet mener Batista beriket seg under uroen som oppsto i markedene som følge av direktørens egen rolle i korrupsjonsskandalen.

• Dette er saken: Bestakk inspektører for å selge råttent kjøtt

Wesley Batista og hans bror Joesley Batista, som ble pågrepet sist søndag, har tidligere inngått en avtale med påtalemyndigheten i saken. Da innrømmet de at JBS hadde betalt titalls millioner kroner i bestikkelser til så mange som 1.900 politikere.

Da tilståelsesavtalen ble kjent, stupte JBS' aksjer.

Nå anklages Wesley Batista for å ha beriket seg selv på handel med JBS-aksjer mellom 24. april og 17. mai, før avtalen ble offentliggjort.

Annonse

Brødrenes advokater sier i en uttalelse at påstandene om innsidehandel er urettferdig og absurd, ifølge nyhetsbyrået Agencia Brasil.

• Les også: USA stanser kjøttimport fra Brasil

JBS-brødrenes bestikkelser føyer seg inn i rekken av lignende korrupte nettverk som er blitt avdekket hos andre brasilianske storselskaper de siste årene. Det nye er at Brasils president anklages.

Batista-brødrene har gitt påtalemyndigheten det som omtales som sterke beviser mot Temer i form av lydopptak. Presidenten anklages blant annet for å ha mottatt om lag 1,2 millioner kroner fra JBS. Presidenten har avvist alle anklager.

Neste artikkel

Rema 1000-ansatte siktet for grov korrupsjon