Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gigantisk melkebruk i Sverige er konkurs

En gård i Sverige med 330 melkekyr er slått konkurs. Gården skylder trolig over 10 millioner svenske kroner.

Et stort melkebruk i Sverige er slått konkurs. Bildet er fra et annet fjøs i Norge og har ingen ting med saken å gjøre. Illustrasjonsfoto: Bjarne Bekkeheien Aase

1. februar slo eieren av en gård i Laholm i Sør-Vestsverige gården sin konkurs.

Gården består blant annet av 640 dyr, hvorav 330 er melkekyr, og produksjonen ligger på rundt 7.500 kilo melk per døgn, skriver Lantbrukets Affärstidning.

Produksjonen er dermed på tre ganger så mye melk som kvotetaket i Norge maksimalt tillater.

– Etter hva jeg kan se har en lånefinansiert utbygging av gården i 2013 bidratt til konkursen. I en tid med lave melkepriser ble ganske enkelt marginene for små til å drive selskapet videre, sier konkursbestyrer Bengt Bülow til avisen.

Les også: Bygger høyhus på ni etasjer til svin i Kina

Annonse

På gårdseiendommen på 42 hektar er det også en melkekarusell for 50 kyr, to fjøs, ungdyrfjøs/maskinhall og fire plansiloer.

Bülow jobber fremdeles med å få oversikt over den totale gjelden, men sier at det til nå er snakk om et tosifret millionbeløp.

– Da vi tok over var alt fra diesel til spenevask tomt, men vi har igangsatt alle de tiltakene som nå trengs for å opprettholde driften av gården. Dette dekker alt fra dyrehelse til tilsyn og fôr. Alle ansatte er også der, sier Bülow.

Ifølge bestyreren har flere meldt interesse for å kjøpe deler av gården, men målet er å finne noen som vil ta over hele. Budfristen er satt til 17. mars.

Neste artikkel

Bygdekvinnelaget oppfordrer til bygdesolidaritet