Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frankrike vil forby mye brukt ugressmiddel innen 2022

Frankrike vil fase ut det mye brukte ugressmiddelet glyfosat innen 2022. Dette er vesentlig raskere enn det EU-kommisjonen legger opp til.

Glyfosat er virkestoffet i ugressmiddelet Roundup, som i dag brukes av bønder over hele verden. EU skal vurdere hvorvidt de skal forlenge tillatelsen til bruk i Europa de neste ti årene, i oktober. Foto: Global Justice Now

Glyfosat er den aktive ingrediensen i det mye solgte preparatet Roundup. Det produseres av den amerikanske giganten Monsanto, en av de største når det gjelder kjemikalier for landbruket.

Det har i mange år vært spekulert om hvorvidt preparatet er kreftframkallende. EU-kommisjonen vurderer likevel å forlenge brukstillatelsen med nye ti år, noe den franske regjering har sagt de vil stemme imot og forsøke å blokkere.

Annonse

– Statsministeren har bestemt at dette produktet skal være forbudt i Frankrike innen utløpet av denne regjeringsperioden, sier regjeringstalsmann Christophe Castaner. Han legger til at regjeringen vil øremerke fem milliarder euro i en femårsperiode for å utvikle et naturvennlig alternativ til glyfosat.

Neste artikkel

Britiske bønder ber om brexit-garanti