Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Brexit-krangel på Labours landsmøte

Brexit har satt sinnene i kok på Labours landsmøte. Et forslag fra partiets EU-vennlige gruppe har blitt effektivt blokkert av partiets venstreside. 

Labours partileder Jeremy Corbyn (tv) og nestleder Tom Watson under åpningen av partiets landsmøte i Brighton. Foto: Stefan Rousseau/ AP / NTB scanpix.

Storbritannia må fortsatt være en del av EUs indre marked etter brexit, mener EU-tilhengerne i det britiske arbeiderpartiet.

De vil ha en avstemning på landsmøte for å spikre partiets holdning, men det er blitt blokkert av partileder Jeremy Corbyns støttespillere i fagbevegelsen og grasrotbevegelsen Momentum, skriver The Times.

– Dette er et slag i ansiktet for aktivister som stemte for å bli i EU, sier Labours parlamentsmedlem Mary Creagh til BBC.

Corbyn er kjent som en EU-skeptiker og sa seg da også i et intervju med BBC søndag skeptisk til å knytte Storbritannia til det indre markedet etter brexit.

Annonse

Brexit-saken er den eneste store saken det er ventet strid om på Labours landsmøte.

Etter det gode parlamentsvalget i juni sitter partileder Jeremy Corbyn tryggere enn noen gang. Labour gjør det nå bedre enn Theresa Mays konservative parti på meningsmålingene.

Neste artikkel

Britene er 5.000 milliarder kroner fattigere enn de trodde