Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Brasils president unngikk korrupsjonssak

Mens Brasils president Michel Temer (77) ble undersøkt på sykehus, unngikk han å bli stilt for retten anklaget for korrupsjon.

Brasils president Michel Temer (77) er innlagt på sykehus, men unngikk å bli stilt for retten anklaget for korrupsjon. Foto: AP / Eraldo Peres / NTB scanpix

Etter en avstemning onsdag kom landets kongress til at han ikke skal suspenderes i påvente av en rettssak. Temer trengte minst en tredel av stemmene til de 513 representantene i underhuset.

Sent onsdag kveld hadde han passert grensen på 171 representanter. Samtidig var det klart at 151 representanter da hadde gått inn for at han skulle suspenderes og rettsforfølges.

• Les også: Kjøtt-direktør pågrepet i Brasil

Kongressmedlem Carlos Murun, en nær alliert av Temer, sa at presidenten be undersøkt på sykehus onsdag etter å ha følt ubehag. Helseproblemet var ikke alvorlig og han fikk beskjed om å hvile hjemme.

– Jeg er fortsatt like hel, sa han etter å ha blitt utskrevet, men om kommentaren gjaldt helsen eller at han gikk fri fra rettsforfølgelse, er uvisst.

Temer er trukket inn i en korrupsjonsskandale og sliter med lav oppslutning på meningsmålingene. Han vant en omgang i korrupsjonssaken i august, da underhuset nedstemte et forslag om riksrett.

Annonse

Presidenten anklages blant annet for å ha bestukket politikere og for å ha tatt imot bestikkelser fra kjøttgiganten JBS. Selv har han kalt anklagene for absurde.

• Les også: 84-åring tar over hos kjøtt-mastodont etter korrupsjonsskandale

Selv om Temer nok en gang unngikk en rettssak, er han trolig så svekket av anklagene at han vil få problemer med å gjennomføre viktige reformer i Brasil.

(©NTB)

Neste artikkel

Britiske bønder ber om brexit-garanti