Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Belgiske myndigheter kjente til at nederlandske egg kunne inneholde insektsmiddel

Allerede i juni ble belgiske myndigheter kjent med at nederlandske egg muligens inneholdt et giftig insektmiddel. 

Belgiske myndigheter skal ha visst at egg som muligens innehold stoffet fipronil var ute i markedet i to måneder. Foto: Benjamin Hernes Vogl

– Vi har siden tidlig i juni visst at det potensielt var et problem med fipronil i hønsesektoren, sier talskvinne Katrien Stragier i det belgiske mattilsynet, ifølge BBC.

Fipronil er et vanlig middel for å bli kvitt lopper, lus og flått hos dyr. Men det er forbudt å bruke det på dyr som brukes i matproduksjon. Stoffet kan forårsake skader på lever, skjoldbruskkjertel og nyre.

Stragier sier informasjonen ikke ble delt på grunn av etterforskningen.

– Vi startet umiddelbart en etterforskning, og vi informerte påtalemyndigheten ettersom det var en mulig svindelsak, sier Stragier.

Annonse

Eggskandalen ble rullet opp i starten av august, etter at det ble påvist høye nivåer av fipronil i egg fra nederlandske produsenter.

En rekke hønsegårder i Nederland har blitt stengt, og tyske myndigheter frykter at inntil ti millioner forurensede egg kan være solgt i Tyskland. Matvaregiganten Aldi har tømt hyllene for egg i hele Tyskland som et føre var-tiltak.

Den tyske landbruksministeren Christian Schmidt varsler at han skal ringe sin belgiske motpart mandag.

Neste artikkel

Eggbonde: – Norturas krav blir lite forutsigbare