Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bayer tilbyr 62 milliarder dollar for Monsanto

Selskapet foreslår å finansiere oppkjøpet med gjeld og egenkapital.

Om Bayer får kjøpe Monsanto, vil den årlige omsetningen vil være på mer enn 67 milliarder dollar. Foto: Colourbox

Den tyske farmasi- og kjemikaliekjempen Bayer tilbudte mandag 62 milliarder dollar «i cash» for landbruksgiganten Monsanto, skriver The New York Times. Beslutningen om å gjøre budet offentlig, kom etter mange spekulasjoner og henvendelser til Bayer fra investorer om en mulig avtale.

«Vi har lenge respektert Monsantos virksomhet og deler deres visjon om å skape en integrert virksomhet som vi mener er i stand til å generere store verdier for begge selskapenes aksjonærer. Sammen vil vi trekke på den kollektive kompetansen i begge selskaper for å bygge et ledende landbruksaktør med enestående innovasjonsevne til fordel for bønder, forbrukere, våre ansatte og samfunnene hvor vi opererer», sier konsernsjef Werner Baumann i en pressemelding fra Bayer.

Selskapet foreslår å finansiere oppkjøpet med gjeld og egenkapital og er trygg på at det skal går bra, etter å ha hatt samtaler med långiverne, Bank of America Merrill Lynch og Credit Suisse. Går budet igjennom, vil det skape en industrigigant med produksjon av antibiotika, genmodifiserte avlinger og plantevernmidler. Den årlige omsetningen vil være på mer enn 67 milliarder dollar.

Annonse

Selskapets Nord-Amerikanske hovedkvarter vil fortsatt være i St. Louis, der Monsanto holder til, ved et eventuelt oppkjøp. Selskapets avdeling for sprøytemidler- og plantekultur vil ligge i tyske Monheim.

Neste artikkel

Findus seier norsk tollvern for grønsaker har stått stille sidan 1997