Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Trygve Hegnar langer ut mot bøndene igjen

Forretningsmannen har i mange år vært en trofast kritiker av bønder og norsk landbruk. I et portrettintervju med Dagbladet Magasinet tirrer han bøndene igjen.

- Jeg er ekspert på norsk landbruk, vet du. Jeg kan mye mer om deres egne tall enn bøndene kan sjøl. Det irriterer dem forferdelig, sier Hegnar til Dagbladet.

Les kommentar: Mediefolks myter om landbruket

Avisen trekker fram at mens bøndene gjorde seg klare til å demonstrere i Oslos gater mot jordbruksoppgjøret, skrev Hegnar en lederartikkel kalt «Bøndenes mange feil». Finansavisens redaktør avsluttet med et spørsmål om hvorfor støtten til landbruket står uendret når antall bønder er i fritt fall, skriver Dagbladet.

Les også: Hegnar på bondefest

Annonse

Hegnars Hurtigruten vil de neste åtte årene motta over fem milliarder kroner i støtte fra staten. Enkelte bønder mener derfor at Hegnar kaster stein i glasshus når han kritiserer subsidieordningen i landbruket.

Hegnar, som har kjøpt seg opp til en aksjepost på over 33 prosent i Hurtigruten, nekter for at statsstøtten kan kalles subsidier.

- Det er helt tullete. Hver eneste dag har en bonde i en eller annen avis et innlegg mot meg. Snart gidder jeg ikke forklare igjen at det er forskjell på at staten kjøper en tjeneste av Hurtigruten og at landbruket får penger for å produsere gulrøtter, lam og potet som selges dyrere enn vi kunne fått det fra Sverige, sier Hegnar i Dagbladet-intervjuet.

Neste artikkel

Fylkesutvalget i Sør-Trøndelag stoppet ikke Norsk Kylling i Orkdal