Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tine legger ned fire meierier

For å effektivisere driften og styrke Tines konkurranseevne vedtok konsernstyret i Tine torsdag å legge ned fire meierier som produserer drikkemelk og en terminal. Med omleggingen vil Tine spare nesten 80 millioner kroner per år, ifølge en børsmelding fra meierisamvirket.

Vedtaket betyr at meieriene i Sarpsborg, Odal, Fosheim, Høgset og en terminal på Mysen legges ned.

Vedtaket vil medføre at omkring 130 medarbeidere blir overtallige. Alle ansatte ved anleggene vil derfor komme inn under Tines omstillingsordning der målet er å sikre nytt arbeid i eller utenfor konsernet, skriver Tine i en pressemelding.

- Trist syn

Ved meieriet på Høgset i Gjemnes ble beskjeden om nedleggelse tatt svært dårlig imot blant de ansatte, som forlot informasjonsmøtet i protest, melder NRK.

- Det er klart at det er en skuffelse for oss. Det var et trist syn å se dem som kom ut fra allmøtet, det kommer jeg ikke til å glemme med det første, sier ordfører i Gjemnes, Odd Steinar Bjerkeset (KrF) til nationen.no.

Han har bakgrunn fra flere års arbeid i begravelsesbyrå, og sier han derfor har lang erfaring i å møte sørgende mennesker.

- Det var mange som var fortvilet og tok til tårene. Selv for meg ble det vanskelig å holde tilbake klumpen i halsen, sier han.

Vil drive videre

Annonse

I Gjemnes kommune er det snakk om 36 arbeidsplasser som forsvinner etter nedleggelsene.

- Det er ganske mye i en kommune med 2500 innbyggere, så for oss får det naturligvis store følger, sier ordføreren, som også sier at kommunen er interessert i at det igangsettes ny meierivirksomhet i bygget.

- Men det spørs vel om Tine er villig til å selge til en konkurrent. Bygget er jo moderne og fint, så det kan jo selvsagt brukes til andre ting også.

- Viktig med dialog

Konserndirektør for drift og forsyning i Tine, Kjetil Thu, sier det det blir viktig å holde en tett dialog med de ansatte for å ivareta dem på en best mulig måte.

- Vi ønsker også god dialog med lokale parter for å se om vi i fellesskap kan skape ny aktivitet. Vi ser at vedtaket får uheldige konsekvenser for mange ansatte, men Tine ser behov for å sikre framtidig konkurransekraft ved å optimalisere Tines totale driftsstruktur, sier konserndirektør Drift og Forsyning i Tine, Kjetil Thu.

Les også: Ordførere kjemper for meieriet på Høgset

To omfattende utredninger med påfølgende høringsrunder ligger bak beslutningen.

Neste artikkel

Salg og produksjon av økomat fortsetter å øke