Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

SVs nestledere tause om lederambisjoner

Begge nestlederne er tidligere nevnt som mulige arvtakere. Halvorsen kunngjorde at hun går av på et ekstraordinært landsmøte til våren.

Men ingen av nestlederne ønsket å svare ja eller nei på om de er aktuelle som partileder.

- Det er for tidlig å svare på. Partiet må svare på hvem partiet vil ha, og jeg avventer den debatten, sier Lysbakken.

Vil fortsette i regjering

De to er helt enige i at SVs dårlige valg ikke gir grunnlag for å trekke partiet ut av regjeringssamarbeidet. Også Kristin Halvorsen gjorde det klart at hun ønsker fortsatt regjeringsdeltakelse.

- Vi går ikke av på bakgrunn av et lokalvalg. Vi fikk et mandat av velgerne ved valget i 2009, og det skal vi følge, sier Solhjell.

Annonse

Lysbakken er enig, men føyer til at man i partiet bør være åpne for å ta debatten.

- Vi skal ha en debatt i SV der vi er villige til å ta opp alle spørsmål. Hvis SV ikke klarer å styrke seg, blir det uansett ikke rødgrønt flertall om to år, mener han.

Klare for fornying

Begge er innstilt på at partiet må gjennom en fornyelsesprosess etter å ha vært gjennom fire valg med tilbakegang på rad.

- Vi må ikke lure oss selv. SVs problem har handlet mer om politikk enn person. Som parti må vi breie oss ut, nå flere, sier Lysbakken. Han får støtte av Solhjell, som sier partiet nå må «snu hver stein».

- Det er litt vemodig det som har skjedd i dag. Kristin Halvorsen har vært SVs beste partileder noensinne, sa Solhjell. (©NTB)

Neste artikkel

Venstre sier ja til regjeringsforhandlinger