Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ryper drar på jakt

Jakten på det gode liv starter i dag på Lillestrøm. Her er det både villmarksmesse, hagemesse og hyttemesse på samme tid. Det er ventet at over 40.000 besøkende vil finne veien til de tre utstillingene i de tre dagene disse pågår fra i dag til og med søndag 10.april. - Som Nordens ledende aktør har vi samlet alle aktørene under ett tak, slik at de besøkende kan orientere seg om alt av riktig utstyr innen jakt, fiske og friluftsliv, sier markedsansvarlig for Villmarksmessen , Marit Solheim.

Mange utstillere Hun forteller at med mer enn 360 stands og 450 utstillere er det mer friluftsliv under tak på Lillestrøm enn noen gang tidligere. I år er det 29. gang Villmarksmessen blir arrangert. Toppåret med hensyn til antall besøkende var på Sjølyst i 1994. Da var det hele 47.000 mennesker innom messen. Det året var ifølge Solheim spesielt, ettersom det også var olympiske vinterleker på Lillehammer samme år. I år er det ventet rundt 30.000 besøkende bare på selve Villmarksmessen.

Annonse

Flere jenter Solheim sier at det som er gledelig er at flere kvinner nå også drar ut på jakt i skog og mark. Det er til sammen 440.000 registrerte jegere her i landet og over en million fiskere. Antall jegere øker jevnt hvert år. I fjor var det 13.200 nye jegere som besto jegerprøven. 20 prosent av førstegangsjegerne var kvinner siste jaktår. Totalt er det 7 prosent kvinner i jegerregisteret. Det er flest antall jegere i Akershus, Sør-Trøndelag og i Hedmark. - Vi regner med at det blir omsatt for store beløp på disse messene i år. Tall fra Sporting Goods Intelligence fra høsten 2010 taler tallenes tydelige tale. - Vi er det folkeslaget i verden som bruker mest penger på fritidsutstyr, sier Solheim.

Neste artikkel

Aktor ber om fire måneders fengsel etter jaktulykke i Troms