Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Navarsete tar opp Bellona-kritikk med Borten Moe

Borten Moe sa denne uka at han har sett seg lei på motstanden fra miljøbevegelsen mot å investere i nytt høyspentnett, vannkraftverk og vindmølleparker.

-Jeg opplever at miljøbevegelsen aktivt legger kjelker i veien for at vi skal lykkes med våre ambisiøse fornybare mål, sa Borten Moe. Bellona-leder Frederic Hauge slo hardt tilbake og kalte Borten Moe for en løgner.

Borten Moe sa denne uka at han har sett seg lei på motstanden fra miljøbevegelsen mot å investere i nytt høyspentnett, vannkraftverk og vindmølleparker.

Les også: Borten Moe garanterer flere monstermaster

Kritikken gikk særlig ut over Naturvernforbundet og Bellona. Partileder Liv Signe Navarsete stiller seg ikke bak fagstatsråden, og mener at Frederic Hauge og Bellona er mer praktisk rettet enn andre miljøorganisasjoner. -Det er riktig at Frederic Hauge og Bellona har stilt seg bak og vært positiv både til monstermaster og fornybar energi. Jeg stiller meg derfor ikke bak kritikken av Hauge når det gjelder den del av energipolitikken, sier Navarsete til VG Nett. På teppet?

Hun vil møte Borten Moe og ta opp saken med ham. Også Sps miljøpolitiske talsmann, Erling Sande går i rette med olje- og energiministeren. -Jeg kan forstå kritikken av Naturvernforbundet, men de andre er langt mer teknologioptimistiske, klimafokuserte og fremtidsrettet, sier Sande til Aftenposten. Men Borten Moe står slett ikke alene, Sps næringspolitiske talskvinne Irene Lange Nordahl gir statsråden sin fulle støtte. -Ola Borten Moe har min fulle støtte i sin tilnærming til denne saken. Ikke minst den virkelighetsbeskrivelsen og utfordringen han gir. Jeg kan ikke skjønne at han har provosert miljøbevegelsen. Tvert imot har miljøbevegelsen alt å tjene på å bli mer realitetsorientert og dempe sin ordbruk, sier Lange Nordahl til NTB. Kutter kontakten Det var i et intervju med NTB tirsdag at den relativt ferske olje- og energiministeren fra Senterpartiet blåste til kamp mot norsk miljøbevegelse. Han slo fast at det er fullt mulig å forene miljøengasjement med ønsket om mer olje og gass på norsk sokkel. Senterpartiet har programfestet redusert utvinning av olje og gass. Bellona-leder Frederic Hauge kaller Borten Moe for en løgner, og vil ikke lenger ha kontakt med den rødgrønne regjeringen. -Vi finner oss ikke i at en statsråd farer med løgn om hva Bellona står for. Jeg vil ikke ha kontakt før Borten Moe ber om unnskyldning eller går av som minister, sier Hauge til Aftenposten.

Mye hardt vær

Annonse

Olje- og energiminister Ola Borten Moe har vært i mye hardt vær denne uka.

I går fikk han også refs fra partikollega Johannes Rindal, leder i Senterungdommen, for sin tilnærming til miljøbevegelsene.

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) kalte ham «søt», mens kunnskapsminister og SV-leder Kristin Halvorsen unnskyldte ham med at han var fersk som statsråd. Partiets miljøpolitiske talsmann Snorre Valen kaller ham tøvete.

Også Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken er oppgitt over Ola Borten Moe, og mener olje- og gasspolitikken har gått fra vondt til verre under hans ledelse.

(©NTB) Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken er oppgitt

Neste artikkel

Berger Røsland: Brexit blir jobb nummer én