Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Slik lager kinesere juksebiff av svinekjøtt

Myndighetene i byen Hefei i Sentral-Kina har oppdaget en fantasifull måte å lure forbukere på, melder Chinasmack.com. På markedet i byen sirkulerer nemlig en slags «biff-ekstrakt» som brukes som tilsetningsstoff til å få svinekjøtt til å både se ut som og smake som storfekjøtt. Ifølge Globaltimes.cn har også tilsetningsstoffet dukket opp i storbyen Shanghai.

Transformasjonen fra svinekjøtt til juksebiff tar én og en halv time. I bildeserien øverst i saken kan du se hvordan prosessen foregår.

Myndighetene har satt igang granskning av kjøttforfalskningene, og ifølge leger som Chinasmack refererer til, kan denne typen tilsetningsstoffer føre til forgiftninger, misdannelser eller kreft dersom man spiser falskt oksekjøtt over en lengre periode. En halvkilos kanne biff-ekstrakt koster 20 yuan, noe som tilsvarer 17 norske kroner. Det skal være nok til å forfalske 25 kilo svinekjøtt.

LES OGSÅ: Bildene som gir ny mening til ordet «svinesti»

Annonse

I Kina som i Norge er prisen på storfekjøtt omtrent det dobbelte av grisekjøtt. Dermed kan svindlerne spare 1000 yuan eller rundt 800 kroner på å forfalske 25 kilo svinekjøtt. For uke 21 var den veiledende produsentprisen på oksekjøtt 39,69 kroner mens den tilsvarende prisen på slaktegris var 18,34 kroner, ifølge Nortura.

LES OGSÅ: Villsvin møtte ublid skjebne

Neste artikkel

Har tatt over gården til Økokrim-siktet bonde