Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny kalender: Norske bygdekvinner kaster klærne

Medlemmer av Vestfold Bygdekvinnelag har kastet klærne og laget en skikkelig pikekalender.

Kalenderen er ment som en motvekt til lettkledd «bygdeungdom» fra Sveits og Østerrike. -Vi har ønsket å lage en spesiell kalender om bygdekvinnene våre og tror nok at den vil vekke oppmerksomhet i regionen vår, sier nestleder i Vestfold Bygdekvinnelag, Marit Haslestad til nationen.no.

Se bygdekvinnene i bildeserien øverst i saken.

Kalenderpikene Nationen tidligere har omtalt har både skapt harme og glede . - Rusker i kvinneidealet- Bygdekvinnelaget har tenkt på hvordan ruske litt i kvinneidealet samtidig som man samler inn penger til brystkreftsaken.Svaret er å la klærne falle, skriver de i en pressemelding.

Les også: Småbrukarlaget raser over «pornobønder»

Ni kvinner i Vestfold Bygdekvinnelag har gjort det, og de pryder lagets 2012-kalender. Over 20 av bildene fotokunstneren Nina Gundersen Djærff har tatt av de tilslørte og utilslørte bondepikene, skal vises i Galleri Backer på Høgskolen i Vestfold fra 11.november og ut året. Idé fra EnglandIdeen om modne kalenderpiker dukket opp i en lokal sanitetsforening i Yorkshire, England, på slutten av 1990-tallet. Formålet var å samle inn penger til kreftsaken, og responsen var formidabel. Filmen «Calendar Girls», med Helen Mirren og Julie Walters i hovedrollene, satte Kalenderpikene på dagsordenen også utover England.

Annonse

Se også: Godt i gang med å lage tysk sexy bondekalender

Ifølge Vestfold Bygdekvinnelag ønsker de å bidra til kreftsaken ved å lage kalenderen, men også å kle av fordommer og myter om kvinnekroppen.

- Det skapte kvinneidealet gir trange rammer som ofte påvirker selvbildet til kvinner i alle aldre, heter det i pressemeldingen.

Se også: Nok et år med sexy bønder fra Sveits

Vestfold Bygdekvinnelag er ikke de første med en alternativ pikekalender. Se bildene av kalenderbøndene til fotograf og frilansjournalist Ingrid Eide her .

Se bygdekvinnene fra Vestfold i bildeserien øverst i saken.

Se også: Sexy årgangsbønder

Neste artikkel

Er dette Norges nye landbruksminister?