Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jens langer ut mot Erna

Ifølge statsministeren forstår ikke Høyre-lederen sammenhengen mellom mennesker og milliarder, skriver Dagens Næringsliv.

Lørdag sa Erna Solberg til Dagens Næringsliv at regjeringen bruker for mye av oljeinntektene på andre ting enn å løfte vekstkraften i norsk økonomi.

Solberg mente at Stoltenberg bryter enigheten om at handlingsrommet oljeinntektene gir, skal brukes til å styrke vekstevnen og vil at alle de 260 milliardene som skal brukes av handlingsregelen fram til 2020, skal gå til dette.

Forstår ikke

- Det Erna Solberg sier, viser at hun fortsatt ikke forstår den norske modellen. Det som gjør den enestående er at vi ved å investere i mennesker, sosial rettferdighet, trekker mange med og mobiliserer større deler av befolkningen enn i mange andre land. Det gir oss stor vekstkraft. Det er det som gjør at vi har høyere vekst, høyere produktivitetsvekst og flere sysselsatte enn i for eksempel det europeiske gjennomsnittet, sier Stoltenberg til Dagens Næringsliv.

Annonse

- Dele er å skape

Stoltenberg mener Solberg representerer en gammeldags og snever Høyre-tankegang.

- Skillet hun prøver å skape, bygger på en misforstått oppfatning av hva som fremmer vekst. Det å investere i betong gjør det, mens sosial rettferdighet ikke fremmer vekst, sier han og nevner som eksempel at når barnevernet redder et barn i faresonen, fremmer det veksten i økonomien.

- Hele poenget er balansen og helheten. Det er ikke slik at enhver veiinvestering er vekstfremmende eller at enhver utgift til skolen er det. Men det Solberg ikke skjønner, er at den norske modellen handler om å skape og dele, der det å dele også kan bidra til å skape, sier Stoltenberg. (©NTB)

Neste artikkel

Berger Røsland: Brexit blir jobb nummer én