Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jaktlaget som skjøt ulv i Åmot vil fortsette jakta etter ytterligere to dyr

- Vi kommer til å fortsette jakta på de to andre ulvene i området, men vet ikke helt når. Vi er også litt forsiktige med å si når med tanke på eventuelle aksjonister som kan komme til å forstyrre jakta, sier Jørgen Rustad fra Løten, som er leder i jaktlaget.

Hannulven på 41 kilo som ble felt lørdag var den første til å bli skutt av en lisensjaktkvote på tre ulver. Det er tillatt å drive lisensjakt i et avgrenset område i Hedmark og Akershus fram til 15. februar.

- Vi hadde gode forhold da vi jaktet i helga, det var kommet en del snø, som gjode sporingsforholdene gode. Så lenge jegerne har mulighet til å stille opp og forholdene holder seg bra, kommer vi til å fortsette jakta, sier Rustad til nationen.no.

Les også: Ulven som ble skutt i Elverum i høst var ikke fra Julussa-reviret

Han sier at jaktlaget som var ute lørdag var på rundt 60 personer. Noen deltar primært fordi de ønsker å kvitte seg med ulven i området, mens andre motiveres av utsiktene til en spennende jaktopplevelse, ifølge Rustad.

Annonse

- Vi hadde spor etter to dyr, men de delte seg da vi kom nærmere innpå dem. Jakta fant sted i et område langt fra vei, så det ble mye skigåing.

Les også: Svensk jegerforbund vil utrydde ulven

Neste artikkel

Hollywood-stjerne kastar seg inn i norsk ulvedebatt