Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Geiter på motorsykkeltur

I mangel av slaktebiler, tar disse motorsykkelen i bruk. Mellom sjåfør og passasjer er det akkurat plass til to geiter som får sin første og siste kjøretur. Bildet er tatt utenfor byen Birsa Nagar, hvor vi finner en av Indias store kullgruver. Til venstre for motorsykkelen strekker det seg et 100 meter dypt og 200 kilometer langt krater, hvor rike og mektige henter opp tonnevis med kull.

Australia er øverst på listen for eksport. I dette området var det en gang mange landsbyer. Stadig større områder blir slukt av kullkrateret. Et tykt støv henger i lufta. - Svært mange av beboerne i området sliter med lunge- og mageproblemer, og dør tidlig, opplyser guiden. Det lille som er av vann, til drikke, klesvask og bading, er sterkt forurenset av tungmetaller.

Les også: Planlegger geitesenter til 20 millioner i Aurland

Annonse

Så kanskje er det geiter snart den eneste inntektskilden for innbyggerne. Geitene er kanskje lei seg for at de ikke er griser eller kuer. For muslimene spiser jo ikke svinekjøtt og kuene er hellige. De fleste av Indias befolkning er vegetarianere. Uflaks for disse geitene at det er noen få som spiser kjøtt.

Les også: Flere får kjøpe mer geitemelkkvote

Neste artikkel

Geiter skal beite under kraftleidningar