Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frp: Styrkingen av tollvernet rammer først og fremst norske forbrukere

Regjeringen varsler tirsdag at den vil styrke tollvernet for flere landbruksvarer og erstatte kronetoll med prosenttoll. Økningen skjer ved at tollsatsene legges om fra krone- til prosenttoll på en rekke landbruksvarer.

Fremskrittspartiets landbrukspolitiske talsmann, Torgeir Trældal, sier det er beklagelig at regjeringen forsøker å bremse importen av landbruksprodukter.

Les også: Bøndene jubler

- Dette vil først og fremst ramme norske forbrukere som får dårligere utvalg og dyrere matvarer. Økt toll vil føre til ytterligere oppblomstring av grensehandelen og tap av arbeidsplasser i dagligvarebutikkene i grensekommunene, sier Trældal i en pressemelding.

Han sier det er meningsløst å øke tollen når Norge allerede i dag er avhengig av å importere både svinekjøtt og oksekjøtt på grunn av høy etterspørsel.

Les også: LO-forbund: En seier

Annonse

- Her ofrer man forbrukerne for å blidgjøre bøndene og Senterpartiet. Det er ingen ting som tilsier at det er et folkekrav om dyrere kjøtt- og meieriprodukter i Norge.

Frp frykter at økt tollvern vil føre til at EU innfører straffetoll på norsk fisk.

Norge eksporterer hver dag 38 millioner sjømatmåltider. Det er en av våre største eksportvarer. Det regjeringen nå gjør er å gamble med en av landets største eksportvaremerker, og tusenvis av arbeidsplasser. Det er beklagelig at den rødgrønne regjeringen ikke anerkjenner fisk og sjømat som matproduksjon, sier han.

Les også: NHO Mat og landbruk støtter regjeringa

Les også:...men NHO Mat og drikke sier regjeringa er på villspor

Neste artikkel

Sp-ordfører åpner for å droppe Ap-allianse