Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fortsatt ingen avklaring for Norturas ansatte ved kyllingslakteri

I februar ble det vedtatt at kyllingslakteriet i Elverum skulle flyttes til Fosen i Trøndelag fordi det var mer lønnsomt. I mai kom kontrabeskjeden; Elverum-slakteriet fikk fortsette.

Men etter at en arbeidsgruppe har utredet slakteristrukturen på Østlandet, er skjebnen til de rundt 160 arbeidsplassene ved slakteriet i Elverum fortsatt uavklart, melder NRK.

- Alt er åpent

Rapporten til arbeidsgruppa var klar fredag, men foreløpig vil ikke kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura love at de ansatte i Elverum får beholde jobbene sine.

- Ingen løfter er gitt. Vi har holdt på med denne avgjørelsen i lang tid, og skulle gjerne sett at prosessen hadde gått fortere. Men nå skal konsernledelsen fremme ett konkret forslag som styret etterhvert må ta stilling til, sier Sundqvist til NRK.

Til avisa Østlendingen sier Sundqvist at hun ikke vil forskuttere når rapporten om den nye slakteristrukturen kan forventes ferdigbehandlet.

- Jeg skulle gjerne hatt en dato. Men rapporten er ikke behandlet i konsernledelsen ennå, så alt er åpent. Men de ansatte vil bli informert når konsernledelsen har bestemt seg.

Venter spent

Arbeidsgruppa, som ledes av konserndirektør for fjørfe og egg, Egil Olsvik, og som har med seg de tre fabrikksjefene for Elverum i Hedmark, Hærland og Rakkestad (begge Østfold), fikk mandatet sitt i juni.

Annonse

Mandatet sier at Nortura ønsker en kostnadseffektiv og konkurransekraftig industriell løsning for hvitt kjøtt.

Tone Elisabeth Sørheim har jobba ved kyllingslakteriet i Elverum i 24 år og er en av flere som venter i spenning. - Selvfølgelig er vi usikre. Etter alt vi har vært gjennom det siste året, har vi blanda følelser, sier Sørheim til NRK.

Les også: Taper 350.000 kroner årlig på å være lojale mot Nortura

Les også: Sterk vekst for kylling og kalkun

På Nortura Elverum er det 164 årsverk, 410 på Hærland og 240 på Rakkestad. Sundquist sier at det kommer til å bli kutt i årsverk.

Tillitsvalgt Robert Rødsdalen ved slakteriet i Elverum er også spent på avgjørelsen. - Det hadde vært greit med litt informasjon. Usikkerhet og vedtak som blir omgjort har vi levd med i ett og et halvt år nå. Jeg tviler på at det blir noe vedtak før jul. Men jeg håper jo sjølsagt det, sier Rødsdalen til Østlendingen.

Neste artikkel

Kan bli billegare halal-kjøt