Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

EU-topp møter regjeringen til bankprat under Ski-VM

Fredag kommer nemlig EUs kommissær for EUs indre marked og tjenester, franske Michel Barnier, på sitt lenge omtalte besøk til den norske regjeringen.

På dagsorden står møter med nærings- og handelsminister Trond Giske og finansminister Sigbjørn Johnsen og middagsmøte med utenriksminister Jonas Gahr Støre på luksusrestauranten Stadtholdergaarden i Oslo.

Bankgaranti

Temaet for møtene med Johnsen og Giske er bankgarantidirektivet.

Den norske regjeringen har fortsatt håp om at Norge skal få beholde sin statlige garanti for bankinnskudd opp til 2 millioner kroner, selv om det nye EU-direktivet ligger opp til at alle land skal ha en garanti på 100.000 euro (ca. 800.000 kroner).

Annonse

Barnier har ved flere anledninger sagt at han er skeptisk til å la Norge beholde en slik garanti, fordi han mener det vil være et urimelig konkurransefortrinn for norske banker.

Regjeringen har på sin side sagt at det kan være aktuelt å legge ned veto i denne saken. Ikke bare Senterpartiets statsråder, men også finansministeren selv har åpnet for den løsningen.

Vinteropplevelser

I tillegg til bankdiskusjoner får Barnier med seg 4x10 km herrestafett og kombinertstafetten - begge i selskap med både Johnsen og Giske.

Landbruksminister Lars Peder Brekk er plottet inn med et frokostmøte lørdag morgen om temaet styrkeforhold i forsyningskjeden. På grunn av Brekks uheldige fall på isen er det foreløpig uklart hvem som stepper inn i det møtet.

Neste artikkel

EU-topp mener Europa bør frykte spredning av smånasjoner