Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

EU-topp møter regjeringen til bankprat under Ski-VM

Michael Brøndbo
Publisert: 03.03.11 08:47

Fredag kommer nemlig EUs kommissær for EUs indre marked og tjenester, franske Michel Barnier, på sitt lenge omtalte besøk til den norske regjeringen.

På dagsorden står møter med nærings- og handelsminister Trond Giske og finansminister Sigbjørn Johnsen og middagsmøte med utenriksminister Jonas Gahr Støre på luksusrestauranten Stadtholdergaarden i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bankgaranti

Temaet for møtene med Johnsen og Giske er bankgarantidirektivet.

Den norske regjeringen har fortsatt håp om at Norge skal få beholde sin statlige garanti for bankinnskudd opp til 2 millioner kroner, selv om det nye EU-direktivet ligger opp til at alle land skal ha en garanti på 100.000 euro (ca. 800.000 kroner).

Barnier har ved flere anledninger sagt at han er skeptisk til å la Norge beholde en slik garanti, fordi han mener det vil være et urimelig konkurransefortrinn for norske banker.

Regjeringen har på sin side sagt at det kan være aktuelt å legge ned veto i denne saken. Ikke bare Senterpartiets statsråder, men også finansministeren selv har åpnet for den løsningen.

Vinteropplevelser

I tillegg til bankdiskusjoner får Barnier med seg 4x10 km herrestafett og kombinertstafetten - begge i selskap med både Johnsen og Giske.

Landbruksminister Lars Peder Brekk er plottet inn med et frokostmøte lørdag morgen om temaet styrkeforhold i forsyningskjeden. På grunn av Brekks uheldige fall på isen er det foreløpig uklart hvem som stepper inn i det møtet.Annonse
Annonse
Annonse