Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dovrebanen fortsatt stengt etter jordras - kan tidligst åpnes i mai

Et stort jordras ødela jernbanesporet i Soknedal i Midtre Gauldal kommune i Sør-Trøndelag natt til 14. mars. Ett døgn senere skjedde det samme på nytt. Nå må fundamentet for toglinjen legges på nytt.

- Det tas sikte på å få åpnet banen den første uka i mai. Det må kjøres inn 60.000 kubikkmeter masse. Hvert lass er på 18 kubikkmeter, så det er et omfattende arbeid, sier pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket til Adresseavisen.

Les også: Trenger mer robuste jernbanelinjer 60.000 kubikkmeter tilsvarer godt over 3.000 lastebillass. Fra nå av skal mannskapene jobbe døgnet rundt til jernbanelinjen er trygg, og Dovrebanen kan åpnes.

Les også: Jordras ved skole i Malvik

Annonse

- Det er jo umulig å si akkurat når man blir ferdig. Hvis været blir ille, kan det ta enda lengre tid enn fram til starten av mai, sier Hjertaas. Stengningen av Dovrebanen har ført til store problemer for godstrafikken.

Les også: Nytt ras stenger E6 og jernbane i Sør-Trøndelag - En del gods fraktes nå over Rørosbanen, men kapasiteten er ikke stor nok til å ta unna de mengdene som normalt fraktes på Dovrebanen. Dette har skapt utfordringer for transportselskapene, sier assisterende banedirektør Brede Nermoen i Jernbaneverket. (©NTB)

Neste artikkel

Politikarar fryktar privat ferjedrift kan stogge ferjefri E39