Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stor appetitt på Matstreif

Det er bestilt godvær og minst 120.000 besøkende i dag og morgen mens matmessen varer.

- Så langt skulle alt ligge vel til rette for et strålende arrangement, sier prosjektleder for Matstreif 2011 Arne Rød til Nationen.no.

Han forteller at det er sjuende gang Matstreif blir arrangert i hovedstaden. Matstreif byr denne gangen på hele 81 boder og stands.

Norsk Matstolthet

Det er Fiskeri- og kystdepartementet og Landbruks- og matdepartementet som ved hjelp av Matstreif ønsker å styrke stoltheten og entusiasmen for norsk matkultur. Innovasjon Norge er arrangør av den store matfestivalen på oppdrag fra departementene.

Da Nationen.no var på besøk i dag tidlig var det hektisk aktivitet med å komme i stand med alle bodene før Matstreif kunne ta i mot de første besøkende klokken 1100. Matstreif er åpen for publikum i dag fram til klokken 2000, og i morgen fra klokken 1000 til 2000.

Annonse

- Vi har bestilt godvær i denne helgen og det later til å stemme bra helt fram til utstillerne begynner å rigge ned i morgen ettermiddag, sier Rød.

SE OGSÅ: Bilder fra fjorårets matstreif

Han venter stor publikumstilstrømning både fredag og lørdag. I fjor var det en omsetning på Matstreif på rundt tre millioner kroner, i år det ventet at omsetningen vil ligge på rundt fire millioner kroner.

Spennende grønnsaker

Det er mange spennende matboder på Matsreif i år og her kan publikum få med seg alt fra hjemmelagde, upasteuriserte oster, til mørk prim, spekemat, solbærsaft, ripsgeler, hjemmebakte kaker og et avansert traktorlass med grønnsaker.

Blant de mest eksotiske grønnsakene nevner vi gulbeter, hvit bete, choggiabete, havrerot, øko squash, farget blomkål, svartkål og flere nye gresskarsorter.

Neste artikkel

Rekordsalg av norske plommer