Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bygdebutikk i Rogaland vant lokalmiljøpris

Lørdag var over 900 Joker-kjøpmenn samlet til 15-årsjubileum for butikkjeden i Oslo Spektrum.

Der ble det blant annet delt ut pris til den butikken i kjeden som ifølge en jury fungerer best som møteplass i sitt lokalsamfunn. Førsteprisen på 25.000 kroner gikk til Joker-butikken på Skartveit i Finnøy kommune Rogaland.

I juryens begrunnelse heter det blant annet: «I en fjord på vestlandet er vi så heldige at vi har en Joker-butikk som virkelig legger vekt på at kundene skal ha et sosialt tilbud, sommer som vinter. Driverne av denne butikken legger opp til et variert og spennende tilbud til sine kunder. Listen er lang over alle aktiviteter som arrangeres i og rundt denne butikken. Juryen legger i sin begrunnelse særlig vekt på at de flotte arealene rundt butikken tas i bruk for å glede kunder og andre tilreisende til butikken. Butikken blir dermed et sentrum for all aktivitet i den vesle bygda.»

Annonse

På henholdsvis andre- og tredjeplass finner vi Joker Engenes i Lyngen i Troms og Joker Jelsa i Suldal kommune i Rogaland, som får hver sin premie på 15.000 og 5000 kroner.

- Når skolen legges ned, tar barna skolebussen. Når matbutikken legges ned, tar familien flyttebilen. Sagt med andre ord: kjøpmenn i distriktene har stor betydning for bosettingsmønsteret i Norge, sier Joker-sjef Kjell-Arne Bjerklund og direktør for næringspolitikk i NorgesGruppen, Bård Gultvedt i en felles uttalelse. I Norge er det 450 Jokerbutikker. De fleste av dem er relativt små, og de aller fleste er lokalisert i distriktene. Jokerbutikkene har en gjennomsnittlig omsetning på 10,7 millioner kroner (ekskl. mva).

Neste artikkel

Fylkesutvalget i Sør-Trøndelag stoppet ikke Norsk Kylling i Orkdal