Mer kjøtt med mindre utslipp

Kjøttproduksjonen i Norge har eksplodert siden 1990-tallet. Likevel har klimautslippene fra landbruket gått ned. Kyllingen er mye av forklaringen.

Slekta til Jan Strøm-Larsen har drevet kjøttforretning i Oslo siden tidlig på 1900-tallet. Han tror kjøttkvaliteten blir viktigere enn kjøttmengden i framtiden. Foto: Siri Juell Rasmussen

Familien Strøm-Larsen har drevet slakteributikken på Torshov i fire generasjoner. Jan Strøm-Larsen har merket etterspørselen etter stadig mer, mørere og mer smakfullt kjøtt.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
8 uker for 199,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
8 uker for 249,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
8 uker for 299,-

Neste artikkel

Norske insekter slår an i utlandet