Kunstnerne som ble pølsemakere

På en gård høyt over Rands-fjorden på Jevnaker, har kunstnerparet Anne Marte og Kristoffer Evang skapt et levebrød av håndlaget, økologisk spekemat.

– Vi er små, men vil ikke bli større. Målet er ikke å bli rik, men å lage Norges beste spekeskinke, sier Kristoffer Evang. Her sjekker han den italienske delikatesseskinka culatello.

Årets lokalmatgründer

Nationen, Hanen og Norgesgruppen kårer Årets lokalmatgründer 2017.

Følg serien i Nationen og på nationen.no gjennom sommeren.

Vinneren blir offentliggjort under festivalen Matstreif i Oslo 22.–23. september

Dele i sosiale medier? Bruk #lokalmat

Slik stemmer du

SMS:Skriv en sms med ordet MAT og føy til kandidatens bokstav, f. eks. MATA, MATB, MATC osv. Send meldingen til 2470. Meldingen koster 5 kroner. Stem så mange ganger du vil. Ask Gård Foredling er bokstav A.

Du kan også gi din stemme i avstemnings-boksen. Her kan stemme én gang i døgnet.

– Det er en stor anerkjennelse og oppmuntring for oss som lager mat på den gammeldagse, litt tungvinte måten, sier Anne Marte (36) og Kristoffer (37) Evang.

Ryktet går

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Neste artikkel