Hverdagskost og festmiddager i 100 år

Mye har forandret seg i matveien siden Nationen kom ut første gang i 1918. Det viser de 100 oppskriftene fra de 100 åra vi skal servere gjennom året. Vi har latt en gjeng glade sjetteklassinger smake datidens hverdags-kost.

Per A. Borglund har funnet fram 100 oppskrifter, ett for hvert år Nationen har eksistert. Alle blir presenter i avisa gjennom året, men han slipper unna med å lage den første av dem, sildesuppa. Foto: Siri Juell Rasmussen

– Oppskriften til sildesuppa står i boka «Sild og potet», som ble utgitt i 1918, sier Per A. Borglund, kjent som matspaltist i Nationen, og redaktør for Norges største matmagasin, Mat fra Norge.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel

Norske insekter slår an i utlandet