Fleire og fleire får smaken på kjekjøtt

Årleg vert nesten 30.000 nyfødde geitekillingar avliva, fordi vi berre vil ha mjølka frå geitene, ikkje kjøttet. Men no er det teikn til betring.

Produksjonen av kjekjøtt i Noreg er på veg opp, ifølgje Norsk Sau og Geit. Foto: Mariann Tvete

– Det har ikkje vore nokon stor tradisjon for å ete geit i Noreg, bortsett frå i gamle dagar, då ein hadde nokre få dyr per gard og brukte alt. No er det mjølk som utgjer hovudproduksjonen på geit her i landet, fortel Lars Erik Wallin, generalsekretær i Norsk Sau og Geit.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel

Salssvikt for kjekjøtt