Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VG: – Frp kan gå med på å endre bilpakken

Toppene i samarbeidspartiene diskuterer en skisse til løsning på budsjettkrisen, opplyser KrF-leder Knut Arild Hareide.

Siv Jensen og Fremskrittspartiet skal være villige til å endre på bilpakken, ifølge VG. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Han sier til TV 2 at KrF har jobbet med en skisse som de har fått fra regjeringen i løpet av natten.

– Vi har fått en del svar på KrF og Venstres innspill. Vi er ikke fornøyd med alle svarene, men det er et godt grunnlag for samtaler, sa han på vei inn til et møte på Statsministerens kontor tirsdag morgen.

Venstre-leder Trine Skei Grande var taus da hun kom til møtet. Også de finanspolitiske talspersonene fra Venstre og KrF er til stede.

Hodebry

Partitopper fra Høyre og Fremskrittspartiet møttes alene mandag kveld i statsministerboligen for å drøfte situasjonen i budsjettforhandlingene. De satt sammen i nesten fire timer for å diskutere innspill og krav fra Venstre og Kristelig Folkeparti.

Det er klimaopplegget i budsjettet som volder størst hodebry, ikke minst regjeringens såkalte bilpakke.

Pakken innebærer noe skjerpede bensin- og dieselavgifter, men samtidig bompengekutt, økt pendlerfradrag og redusert årsavgift for fossilbiler.

Steile krav

Annonse

Høyre skal ha lagt fram pakken sammen med Frp allerede før budsjettet kom for å unngå å måtte kjempe mot Frp og Venstre på to fronter i selve budsjettforhandlingene.

Men Venstre har stått hardt på at endringer i bilpakken er sentralt for å få ned norske klimautslipp.

Etter det NRK forstår, jobbet derfor Solberg mandag med å få regjeringskollega Frp med på å åpne pakken. Samtidig skal Høyre jobbe for å få Venstre til å fire på sine krav.

Også VG har kilder på at Frp kan gå med på å endre bilpakken, og dermed gå bort fra sitt ultimatum. Det er ikke kjent hvor mye de vil være villige til å gi fra seg, men avisen skriver at bevegelsen trolig betyr endringer av bensinavgiftene.

NTB har ikke selv fått bekreftet disse opplysningene. Frp har tidligere i forhandlingene avvist alle forsøk på å endre opplegget.

Neste artikkel

Frustrert over at KrFs unge ønsker å regjere med Frp