Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tre ulver skutt i Hedmark fredag

Tre ulvetisper i Julussa- og Osdalsflokkene ble fredag skutt av jaktlagene. Dermed er elleve ulver skutt etter at jakten startet på nyåret.

En ny ulv er skutt i Julussareviret. Bildet er av en ulv som ble skutt i Osdalsreviret onsdag. Foto: Benjamin Hernes Vogl

To ulver er skutt i Julussareviret og én er skutt i Osdalsreviret under jakten fredag. Det melder Fylkesmannen i Hedmark fredag ettermiddag.

Dermed er det totalt skutt elleve ulver under jakten denne uken. Klima- og miljødepartementet har tillatt felling av 16 ulver i de to flokkene denne vinteren.

Den første ulven som ble skutt var en ulvetispe i Julussaflokken. Den ble felt i Evenstadlia i Stor-Elvdal, fortalte jaktleder Arne Sveen til Østlendingen.

– Tispa er relativt stor og kan være alfatispa, opplyste Sveen.

Han sier jegere oppdaget ulvetispa i løpet av natten, og at jaktlaget satte i gang jakt da det lysnet. Til sammen 50–60 jegere deltok i jakten.

Annonse

Det er foreløpig ikke kjent hvilket kjønn den andre ulven i Julussa var.

Ifølge NRK var ulven som ble felt i Osdalsflokken en tispe.

Fredag ble det kjent at Oslo tingrett ikke stanser ulvejakten. WWF Norge hadde saksøkt staten og bedt om midlertidig jaktstans fram til den norske ulveforvaltningen er rettslig vurdert.

Neste artikkel

Sommartider, hey, hey