Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tåke stanset ulvemerking i Hedmark

Torsdag startet arbeidet med å radiomerke ulver i Hedmark. Tåke gjorde imidlertid arbeidet vanskelig.

F.v: Kommunikasjonsmedarbeider Dag Stian Husby i Miljødirektoratet, veterinær Jon Arnemo og seksjonsleder Lars Bendik Austmo i Statens Naturoppsyn forteller om oppdraget de har fått med å merke ulvene som lever i ulvesonen i Oppland og Hedmark. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Det er Statens naturoppsyn som står for merkingen, på oppdrag fra Klima- og miljødepartementet. På arbeidets første dag satte tåken en stopper for arbeidet, uten at noen hadde funnet ulv.

Forsøket fortsetter fredag. I første omgang vil ulver i revirene Slettås og Osdalen prioriteres for merking, skriver Miljødirektoratet i en pressemelding.

Les også: Protestene førte ikke fram – starter ulvemerking

Annonse

– Målet er at så mange ulver som mulig i disse flokkene skal merkes. Foreløpig informasjon fra overvåking av ulv rapportert fra Rovdata indikerer at det er antatt å være 8-9 ulver i Slettås og 9 ulver i Osdalen, sier Knut Morten Vangen, leder av viltseksjonen i Miljødirektoratet.

10. januar fikk direktoratet i oppdrag å iverksette radiomerking av ulv. Dagen etter ble ulvekvoten for Hedmark fylt etter at ulv ble skutt i Ringsaker i Hedmark. Torsdag søkte likevel Hedmark Sau og Geit, Hedmark Bondelag og Hedmark Bonde- og Småbrukerlag om utvidet jakt.

Neste artikkel

EU kaver i Middelhavet