Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stortingsrepresentant jaktet ulv i Sverige

Mens ulvedebatten raser i Norge, jakter Arbeiderparti-representant Stein Erik Lauvås ulv i Sverige.

Stortingsrepresentant for Ap Stein Erik Lauvås jaktet onsdag på ulv i Sverige. Her er han sammen med kollega Kjersti Stenseng under stortingsmiddagen på slottet i høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Det foregår under skikkelige og ordentlige former, forsikrer Lauvås overfor NRK.

Lauvås, som leder Østfold Arbeiderparti, har i flere år jaktet elg i Molkom i Värmland, men nå er det åpning for jakt på ulv i det samme området. Lauvås ser ikke noe negativt med denne typen jakt, men onsdag ble det likevel bomtur for stortingsrepresentanten.

Etter at den svenske jakten på ulv ble innledet 2. januar, er det felt seks dyr, de fleste av dem i Gävleborg län. Svensk Høyesterett har fastslått at til sammen 24 ulver kan felles i løpet av 2016.

I Norge har Justis- og beredskapsdepartementet stått fast på vedtaket om å kun tillate felling av 15 av de til sammen 47 ulvene som rovviltnemndene ville ta ut. At det ikke gis tillatelse felling av fire ulveflokker i Hedmark har skapt sterke reaksjoner. Tirsdag møtte statsminister Erna Solberg representanter for Hedmark Høyre, men uten at det ble noen løsning på floken.

Annonse

Onsdag møtte miljøminister Vidar Helgesen de parlamentariske lederne for de fire partiene bak ulveforliket på Stortinget – Ap, Høyre, Frp og KrF – men uten at det ble noen endring av det omstridte vedtaket.

– Stortinget har inngått et forlik på bestandsmål på ulv. Og rovviltnemnder har tatt sine beslutninger. Nå starter arbeidet med å se om det statsråden og regjeringen har gjort, er i tråd med det Stortinget har vedtatt, sier Lauvås.

Neste artikkel

KrF avslutter navnekrig – sier ja til Vestland fylke